Туристка зі Швейцарії намагалася нашкрябати своє ім'я на Колізеї – вона вже під слідством
Фото: Unsplash

Італійська поліція веде розслідування щодо 17-річної швейцарки. Її підозрюють у тому, що вона нашкрябала свої ініціали на стіні Колізею в Римі. Про це повідомила місцева газета Repubblica Roma.

Дівчина вирізала літеру N на одній із цегляних колон. Вона зупинилася тільки після того, як екскурсовод зняв це на камеру. Молода жінка зрозуміла, що опинилася під прицілом тих, хто захищає мистецтво, після зауваження вона знизала плечима, посміхнулася і пішла до батьків.

"Це перший раз, коли вдалося зняти акт вандалізму в Колізеї, але за шість років я бачив їх десятки, деякі туристи навіть відламували частини стіни. Одного разу в мене навіть плюнули, тому що я насварив хлопця",— розповідає гід Девід Баттальїно.

Екскурсовод прослідкував, куди пішла дівчина, та натрапив на її батьків. Він повідомив, що вона скоїла. На що дорослі жестами показали роздратування та відповіли: "Вона просто дитина, вона не робила нічого поганого".

Баттальїно сфотографував сім'ю та з усіма доказами пішов до поліцейського. Батьків з донькою доправили до дільниці поліції на площі Венеції в Римі для допиту. Дівчині загрожує штраф до 15 000 євро (620 000 гривень) та ув'язнення від двох до пʼяти років.

Нещодавно турист з Англії видряпав на стіні Колізею своє ім’я та ім’я своєї нареченої (Іван + Хейлі 23).

"Я вважаю дуже серйозною, ганебною ознакою великого безкультур'я, коли турист спотворює одне з найвідоміших місць у світі, таку історичну спадщину, як Колізей, щоб написати ім’я своєї нареченої", — заявив тоді міністр культури Італії Дженнаро Санджуліано.

Згодом турист попросив вибачення у мера Італії та зазначив, що не знав про "давність пам'ятки".