У Філіппінах аномальна спека: тисячі шкіл призупинили навчання
Фото: Unsplash

Через потужну спеку на Філіппінах призупиняють роботу місцевих шкіл. У різних регіонах країни спека сягнула +50 ℃ через погодний феномен Ель-Ніньйо. Про це повідомляє Reuters.

"Зараз надзвичайно спекотно. Сонце обпікає мою шкіру, це не схоже на звичайну літню спеку, яку можна терпіти", – сказав старшокласник Кірт Махусай, чиє навчання було призупинено під час пандемії COVID-19.

Міністерство освіти Філіппін призупинило навчання для тисячі шкіл через спеку, що торкнулося понад 3,6 мільйона учнів.

За даними міжнародного дослідження систем освіти Programme for International Student Assessment, Філіппіни посідають одне з найнижчих місць у світі з математики, природничих наук і читання, частково через роки дистанційного навчання під час пандемії.

"У травні ми очікуємо більше призупинення занять через спеку. Ми спостерігаємо середню температуру понад +52 ℃, тож ви можете собі уявити, яким стресом це може бути для учнів", — сказав Ксерсес Кастро, радник з питань початкової освіти філіппінської організації "Врятуйте дітей".

За його словами, діти дуже важко переносять спеку, в них спостерігаються такі симптоми, як запаморочення, блювота і непритомність.

Учні й учителі висловлюють занепокоєння щодо труднощів дистанційного викладання та навчання, особливо в бідних районах, де в будинках немає доступу до якісного інтернет-зв'язку.