У Франції за новим законодавством заборонили скаржитись на шум від півнів та корів у селах
Фото: Unsplash

У Франції парламент ухвалив закон, згідно з яким кукурікання півнів, мукання корів, звук тракторів або запах гною у сільській місцевості більше не будуть підставами для скарг до суду. Про це пише The Guardian.

Новим законодавством французький парламент вирішив покласти край сотням скарг на шум, які щороку подають незадоволені сусіди, переважно новоприбулі з міст, які шукають сільського спокою та тиші.

"Ті, хто переїжджає до сільської місцевості, не можуть вимагати, щоб жителі країни, які їх годують, змінили свій спосіб життя", — заявив минулого року міністр юстиції Ерік Дюпон-Моретті, коли закон був поданий на розгляд до парламенту.

Під час розгляду цього питання на щорічному сільськогосподарському салоні в березні міністр додав, що "сюрреалістично, що суди займаються справами про суперечки нічного мукання корів".

"Що треба зробити? Заспокоїти їх? Якщо тобі не подобається село, ти залишаєшся в місті, а якщо ти їдеш туди, ти адаптуєшся до села таким, яким воно є", — сказав Ерік Дюпон-Моретті.

Відтепер люди, які вирішать жити поруч з фермою, магазином, баром чи рестораном, не зможуть скаржитися на шум чи інші незручності.

Шум тварин є регулярною причиною сільських сварок у Франції. Позови до суду на шум від тварин чи техніки переважно відбуваються між жителями сільської місцевості та вихідцями з міських районів Франції чи з-за кордону, які переїхали або купили житло в сільській місцевості.