У Франції за новим законодавством заборонили скаржитись на шум від півнів та корів у селах
Фото: Unsplash

У Франції парламент ухвалив закон, згідно з яким кукурікання півнів, мукання корів, звук тракторів або запах гною у сільській місцевості більше не будуть підставами для скарг до суду. Про це пише The Guardian.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Новим законодавством французький парламент вирішив покласти край сотням скарг на шум, які щороку подають незадоволені сусіди, переважно новоприбулі з міст, які шукають сільського спокою та тиші.

"Ті, хто переїжджає до сільської місцевості, не можуть вимагати, щоб жителі країни, які їх годують, змінили свій спосіб життя", — заявив минулого року міністр юстиції Ерік Дюпон-Моретті, коли закон був поданий на розгляд до парламенту.

Під час розгляду цього питання на щорічному сільськогосподарському салоні в березні міністр додав, що "сюрреалістично, що суди займаються справами про суперечки нічного мукання корів".

"Що треба зробити? Заспокоїти їх? Якщо тобі не подобається село, ти залишаєшся в місті, а якщо ти їдеш туди, ти адаптуєшся до села таким, яким воно є", — сказав Ерік Дюпон-Моретті.

Відтепер люди, які вирішать жити поруч з фермою, магазином, баром чи рестораном, не зможуть скаржитися на шум чи інші незручності.

Шум тварин є регулярною причиною сільських сварок у Франції. Позови до суду на шум від тварин чи техніки переважно відбуваються між жителями сільської місцевості та вихідцями з міських районів Франції чи з-за кордону, які переїхали або купили житло в сільській місцевості.