У Києві відбудеться українська бієнале цифрового мистецтва з VR- та AR-експонатами
Фото: бієнале Awakenings

В музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва відбудеться друга українська бієнале цифрового та медіамистецтва Awakenings. Подія триватиме з 23 листопада до 3 грудня 2023 року.

Виставка Ubiennale: Awakenings покликана поглибити сприйняття глядачів, висловлюючи важливі та болісні аспекти життя актуальною мовою нашого часу — мовою сучасного цифрового мистецтва.

Фото: бієнале Awakenings
Фото: бієнале Awakenings

На події будуть інноваційні інсталяції, відеоарт, VR- та AR-експонати, які надихають та змушують задуматися. Експонати виставки вирізняються не лише високотехнологічними рішеннями, але й умілою взаємодією традиційних та інноваційних форм мистецтва.

Понад 30 визначних українських та міжнародних митців представлять свої роботи на тему "Awakenings". Серед них — понад 15 експонатів у VR-шоломах, що надають можливість як занурення в роботи українських митців, так і самостійного дослідження віртуальних світів.

Програма подій буде супроводжуватись аудіовізуальними перформансами та професійною панеллю обговорень за участі митців і кураторів з України, Іспанії, Німеччини, Франції, Чехії, Італії та Польщі.

Фото: бієнале Awakenings
Фото: бієнале Awakenings

"Українська бієнале "Awakenings" має на меті стати простором для побудови оптимізму та надії під час великого лиха. Перебуваючи в унікальному середовищі "Awakenings", серед робіт, що акцентують на єдності та важливості спільного пробудження, ви відчуєте дух спільноти, що є важливим аспектом національної самосвідомості", — каже куратор української бієнале цифрового та медіамистецтва Валерій Коршунов.

​​Перша бієнале цифрового та медіамистецтва відбулась ще 2021 року. Тоді подія об’єднала 50 митців із 15 країн. Вони представили інсталяції, відеоарт, кінетичні, VR-, AR- та NFT-експонати. Глядачі мали змогу відчути тенденції світового мистецтва, познайомитися з роботами світових художників й відкрити для себе українських митців.