У Київпастрансі пояснили, чому закуповують 30 скляних зупинок
Фото: Київпастранс

30 скляних зупинок, на які нещодавно оголошували тендер, будуть виготовляти лише у разі необхідності, пояснили в комунальному підприємстві Київпастранс.

У підприємстві зазначають, що страхувальний договір на оновлення зупинкових павільйонів укладають щороку. Мета угоди — зарезервувати можливість встановити зупинки у разі запуску нових маршрутів чи пошкодження наявних павільйонів.

"Виготовлення зупинок у такому разі відбувається за заявкою підприємства. Тобто, на сьогодні жодної зупинки не замовлено", — кажуть в Київпастрансі. Страхувальний договір на оновлення скляних зупинок діятиме до кінця 2024 року. Після завершення терміну він анулюється автоматично.

Щодо виготовлення зупинок зі скляних панелей, то у підприємстві розповіли, що такий матеріал є базовим для всіх нових зупинок у Києві, інших українських та європейських містах. Прозорість матеріалу покращує оглядовість пасажирам.

Водночас у разі пошкодження скляні панелі не розбиваються на гострі уламки. Вони руйнуються на малотравматичні фрагменти, подібні до автомобільного скла.

"Під час повітряної тривоги найбезпечніше перебувати в укритті", — нагадали комунальники.