У паризькому Луврі піднімуть ціни на вхідні квитки з 2024 року
Фото: Louvre

У паризькому Луврі з 15 січня 2024 року підвищать плату за вхід на 29%. Музейники заявили, що вхідний квиток коштуватиме 22 євро, зараз його ціна — 17 євро. Про це йдеться в офіційній заяві музею.

Музей вперше за сім років підвищує ціни. Згідно із заявою представників Лувру таким чином нова ціна компенсуватиме зростання витрат на електроенергію та фінансуватиме безплатний вхід для відвідувачів до 18 років, студентів і журналістів.

Підвищення збігається з роком Олімпійських ігор наступного літа в Парижі. Ціна квитка на метро під час великого спортивного заходу зросте майже вдвічі — до 4 євро порівняно з 2,10 євро на сьогодні. Зокрема, звіт паризького бюро туризму показав, що ціни на готелі зростуть більш ніж на 300% між літніми сезонами 2023-го і 2024 років.

У 2023 році безоплатно до музею заходили понад 3,6 млн відвідувачів — більшість із них французи. Безплатні квитки мали 40% усіх відвідувачів і 60% французьких. Це означає, що майже два відвідувачі з п'яти заходять до Лувру безплатно, а серед французів — понад половина.

Лувр є найбільш відвідуваним музеєм у світі. Площа його приміщень — 86 000 м². Колекція налічує понад 33 000 експонатів від найдавніших часів до XIX століття.

Його відкрили у 1793 році в колишньому королівському палаці. Це одна з найбільших туристичних пам'яток французької столиці. Саме тут можна побачити картину "Мона Ліза" Леонардо да Вінчі (початок XVI століття), Венеру Мілоську (II століття до нашої ери) або єгипетські старожитності.