У США собака зʼїв 4000 доларів – частину суми господарям вдалося повернути
Фото: Clayton and Carrie Law

В американському штаті Пенсільванія собака породи голдендудль на ім'я Сесіл з'їв 4000 доларів. Про це розповіли господарі тварини Клейтон і Керрі Лоу, пише Washington Post.

Минулого місяця Клейтон Лоу зняв 4000 доларів зі свого ощадного рахунку, щоб оплатити роботу майстрів, які встановлювали паркан. Чоловік повернувся додому із запечатаним конвертом, у якому були купюри по 100 і 50 доларів, і поклав його на кухонну стійку.

Через 30 хвилин Лоу був приголомшений, побачивши крихітні шматочки розжованих купюр, розкиданих по підлозі. У паніці він кликав свою дружину. "Він кричав: "Сесіл з’їв 4 000 доларів!" Я вбігла, думаючи, що неправильно його почула. Але коли я побачила безлад, сумнівів уже не було", — згадує Керрі Лоу.

Фото: Clayton and Carrie Law
Фото: Clayton and Carrie Law

Господарі Сесіла зазначають, що були "особливо шоковані" вчинком свого улюбленця, оскільки він був добре вихований і ніколи раніше не завдавав їм клопоту. Подружжя звернулося до ветеринара, щоб запитати, чи з їхнім 7-річним собакою буде все гаразд. Лікар запевнив їх, що допоки тварина їсть, п’є і ходить в туалет — з ним усе добре.

Клейтон з Керрі вирішили врятувати хоч якусь частину грошей. Вони зібрали порвані купюри й склали з них близько 1500 доларів. Згодом жінка подзвонила в банк і розповіла менеджеру про те, що сталося.

Фото: Clayton and Carrie Law
Фото: Clayton and Carrie Law

"Я відчувала себе дитиною, яка каже: "Собака з’їв моє домашнє завдання". Я була здивована, коли вони сказали, що чули про подібні випадки кілька разів — можливо, собакам подобалися особливі запахи грошей", – розповіла Керрі.

Менеджер пояснив, що банк прийме будь-які купюри, які після склеювання мають повні серійні номери, видимі на лицьовому і зворотному боках банкнот.

"Сесіл сидів тоді на дивані, у ньому було ще близько 2500 доларів, і ми знали, що є лише один спосіб повернути ці гроші", — додала Лоу.

Фото: Clayton and Carrie Law
Фото: Clayton and Carrie Law

Тієї ночі Сесіл вирвав пару порваних сотень, сказав Клейтон, але їм з Керрі довелося набратися терпіння, щоб дочекатися решти купюр. Упродовж наступних двох днів Клейтон одягав маску та рукавички, брав поліетиленові пакети й супроводжував Сесіла на подвір’ї, поки той справляв нужду.

Потім пара перебирала собачий послід і вимивала відірвані шматочки купюр мийним засобом у кухонній раковині. "Я ніколи не думала, що зможу сказати, що відмивала гроші, але, очевидно, для всього буває перший раз", — сказала Керрі.

Таким чином подружжю вдалося повернути ще близько 1800 доларів, збільшивши їх загальну суму до 3550 доларів.

Фото: Clayton and Carrie Law
Фото: Clayton and Carrie Law

Жінка зазначила, що планує надіслати вимиті фрагменти купюр, з яких вони не змогли зібрати банкноти, до Міністерства фінансів. Керрі сподівається, що відомство поверне хоча б частину суми.

Якщо ні, то сімʼя Лоу готова заплатити цю ціну за сімейну історію, яку вони можуть розповідати синові. "Ми зберегли принаймні одну з розірваних купюр на памʼять про цю ситуацію. Не те, що ми коли-небудь зможемо про неї забути", — підсумувала Керрі.

Фото: Clayton and Carrie Law
Фото: Clayton and Carrie Law