У ЄС обрали п'ять найдоступніших міст
Фото: Unsplash

У ЄС обрали п'ять міст, які вийшли у фінал конкурсу доступності Access City Award 2024. Як повідомляє TheMayor, лідерами конкурсу стали Лодзь (Польща), Сен-Кантен (Франція), Сан-Крістобаль-де-Ла-Лагуна (Іспанія), округ Південний Дублін (Ірландія) і Тюбінген (Німеччина).

Ці міста продемонстрували найкращі практики та підкреслили своє зобов’язання забезпечити доступність міського життя для всіх, зокрема людей з обмеженими можливостями та людей похилого віку, для антропогенного середовища, громадського транспорту, об’єктів і послуг, а також інформаційних та комунікаційних технологій і послуг.

"Доступність є важливим кроком на шляху до рівності, гарантуючи, що кожен може отримати вигоду від однакового рівня свободи та автономії. Важливо визнати зобов’язання міст подолати бар’єри та заохочувати ініціативи та найкращі практики, щоб зробити міське життя в Європі доступним для всіх громадян", — сказала віцепрезидентка з цінностей та прозорості Вера Йоурова.

Серед 32 міст, які подали заявки на нагороду, 21 місто пройшло попередній відбір національними експертами. Потім журі ЄС відібрало п’ятьох фіналістів.

Міста-переможці отримають такі грошові винагороди : 1 місце – 150 000 євро, 2 місце – 120 000 євро та 3 місце – 80 000 євро. Переможців премії Access City Award 2024 буде оголошено 1 грудня.