UAnimals запустили платформу донорства крові для тварин
Фото: Unsplash

Зоозахисна організація UAnimals запустила платформу донорства крові для тварин. Вона має налагодити контакт між тими, хто потребує донора крові для своєї тварини, і тими, хто готовий долучити свою тварину до донорства.

"Переливання крові може знадобитися тварині, яка отруїлася, має інфекцію, потрапила в аварію. Час на пошук донора, зазвичай, дуже обмежений, і може коштувати життя", – йдеться у повідомлені.

Тварини можуть стати донорами, якщо відповідають певним критеріям щодо віку, ваги й стану здоров’я. Всіх тварин перед забором крові ретельно обстежують, якщо виявляють проблеми зі здоров’ям, то не візьмуть у донори.

Донорами можуть бути як коти, так і собаки. Обов’язкові умови – тварини повинні бути вакцинованими та без хронічних захворювань. Фізіологічні вимоги до собак: вага від 25 кг, вік від 2 до 7 років. Фізіологічні вимоги до котів: вага від 4,5 кг, вік від 2 до 6 років. Ці параметри є основою, але під час збору анамнезу, лікар-ветеринар може враховувати й інші специфічні ознаки.

Щоб стати донором для іншої тварини, треба заповнити анкету, дочекатися сповіщення й підтвердити, що "тварина готова дати лапу допомоги". Далі треба відвідати клініку у визначений час і здати кров.

Донорство є безоплатним. Сторони спілкуються напряму поза сайтом. Відповідальність за це спілкування залишається на сторонах, які взаємодіють.

Оскільки платформа тільки почала свою роботу, до 1 вересня заявки там зможуть залишити лише власники тварин-потенційних донорів. А після 1 вересня UAnimals почне приймати заявки від тих, хто шукає донорів.