Українську оперу номінували на Премію Королівського філармонічного товариства
Фото: Український інститут

Мультимедійну оперу "Чорнобильдорф" українських композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка номінували на Премію Королівського філармонічного товариства Великої Британії. Про це повідомили в Українському інституті.

Британська прем’єра опери відбулась у межах Сезону культури "Велика Британія / Україна", під час фестивалю сучасної музики в Гаддерсфілді (Huddersfield Contemporary Music Festival), де "Чорнобильдорф" стала подією-відкриттям. Запис опери транслювали на британському радіо класичної музики BBC-3.

Після аншлагового показу на фестивалі, опера отримала схвальні рецензії британської преси. А згодом потрапила в номінацію в категорії "Опера та музичний театр" Премії Королівського філармонічного товариства.

Фото: Український інститут
Фото: Український інститут

"Чорнобильдорф" створили українські композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко, які поєднали у творі народний та класичний спів із театром, танцем та унікальними музичними інструментами.

Сюжет розповідає про нащадків людства, які вижили після численних катастроф і, опинившись у постсуспільстві, намагаються відродити втрачену цивілізацію за допомогою археологічних перформансів-ритуалів.

Фото: Український інститут
Фото: Український інститут

Королівське філармонічне товариство Великої Британії було засноване у 1813 році і є одним із найстаріших музичних товариств у світі. Премію присуджують із 1989 року за живе виконання класичної музики у Сполученому Королівстві.

Фото: Український інститут
Фото: Український інститут