У Берліні відкрилася виставка, що привертає увагу до нищення українських бібліотек
Фото: МКІП

В Державній бібліотеці Берліна відкрилась виставка “Sensitive Content”, що привертає увагу міжнародної спільноти до руйнування українських бібліотек, яке відбулося внаслідок повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Експонатами є понівечені війною бібліотечні меблі та книги, їх покривають білою фарбою. Виставку можна відвідати до 8 жовтня.

“Ми заблюрюємо реальність, щоб мати можливість жити далі, але вона проступає і промовляє, зокрема, крізь нові українські книжки. Правда має звучати — правда про війну, друковане слово під час війни й те, яким мистецтво буде після неї, коли Україна здолає колонізаційний тиск Росії”, — такими словами куратори зверталися до відвідувачів українського національного стенда.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

Інсталяція меблів зі зруйнованих українських бібліотек вперше була представлена на Лондонському книжковому ярмарку в межах національного стенда України, організатором якого виступав Український інститут книги. Художніми кураторками виставки були письменниця та мисткиня Дарія Біла та дизайнерка Софія Гупаловська.

Наприкінці квітня виставку “Sensitive Content” представили на книжковому ярмарку в Лейпцигу.

Фото: МКІП
Фото: МКІП