У Києві діти українських військових матимуть безплатне харчування в закладах освіти
Фото: Unsplash

Київрада розширила перелік дітей, які отримають право на безоплатне харчування у комунальних закладах освіти. Таку пільгу матимуть усі діти захисників України, а не лише ті, чиї батьки мають київську "прописку". Про це повідомили в КМДА.

До комунальних закладів освіти, які надають безплатне харчування, належать: садочки, школи й заклади професійної (професійно-технічної) освіти.  За відповідне рішення проголосували 78 депутатів Київради.

За словами депутатки Київської міської ради Олесі Зубрицької, у закладах освіти пільгу щодо безплатного харчування наразі отримують лише діти тих військовослужбовців, які зареєстровані на території Києва. Навіть якщо сама дитина має київську реєстрацію, але один із батьків, який захищає державу на передовій, не має реєстрації у столиці, пільга на харчування не діє.

"Тому було необхідно прийняти це рішення та надати однакові пільги дітям, батьки яких захищають нашу державу на передовій або загинули під час виконання бойових завдань. Це те, що ми зробили на знак подяки та шани нашим Захисникам та Захисницям, які захищають всю Україну і кожного українця", — додала Зубрицька.