У Києві "оцифрували" понад 100 000 дерев
Фото: Олександр Возний / Facebook

Станом на 21 серпня у столиці "оцифрували" понад 107 000 зелених насаджень. Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

За його словами, у межах наповнення онлайн-мапи дерев КП УЗН Деснянського, Голосіївського та Печерського районів "оцифрували" всі вуличні насадження та переважну більшість скверів і зараз працюють у парках.

Окрім цього, до онлайн-мапи вже додали сім парків у Деснянському та один у Голосіївському районах Києва. Також розпочали роботи з "оцифровування" парку Партизанської слави в Дарницькому районі та парку Вічної слави — в Печерському районі.

Завдяки ресурсу комунальники зможуть провести чітку інвентаризацію і зрозуміти, скільки дерев у столиці, в якому стані вони є, а також надавати громаді дієві інструменти контролю.

Онлайн-мапа буде оприлюднена щойно дозволить безпекова ситуація, адже під час роботи з нею використовуються високоточні карти. Ресурс міститиме фотографію кожного "оцифрованого" дерева, інформацію про його географічне місце (з прив’язуванням до точних координат), вид, діаметр стовбура, висоту та стан.