У Києві вдруге відбудеться Тиждень українського дизайну та інновацій
Фото: UDIW

З 1 до 7 квітня 2024 року в Києві відбудеться Тиждень українського дизайну та інновацій (Ukrainian design and innovation week, UDIW).

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Захід відбувається вдруге та проходить під егідою World Design Weeks — глобальної мережі, що об’єднує тижні дизайну в більш ніж 40 містах у всьому світі.

UDIW — це найбільший в Україні мультидисциплінарний фестиваль, на якому поєдналися різні напрямки дизайну: промисловий, графічний, дизайн інтер’єру, архітектура, містопланування, мистецтво, мода тощо. Він дає змогу проявити себе як професіоналам, так і молодим талантам, обравши для себе зручний формат.

Протягом тижня у всьому місті проходитимуть понад 70 воркшопів, презентацій, екскурсій, лекцій, показів та інших заходів. Окрім цього, найвідоміші дизайнери України та авторитетні європейські спеціалісти поділяться своїм досвідом і проведуть майстер-класи.

Зокрема, 6 квітня в Мистецькому арсеналі пройде Маркет з сучасного українського дизайну. Він об’єднає провідних представників з різних сфер дизайну — промисловий дизайн, дизайн інтер’єру, архітектура, графічний, предметний, fashion-дизайн, меблі, освітлення, текстиль тощо.

Також на майданчику дизайн-маркету свої роботи презентують молоді перспективні дизайнери й митці. Водночас відвідувачі зможуть ближче познайомитися з дотичними до дизайну напрямками, такими як флористика, галереї, гончарні, книгарні.

"Мета Тижня українського дизайну — об’єднати професійне дизайн-ком’юніті та познайомити зі сферою дизайну широку аудиторію. Тут кожен може проявити себе, бути почутим, продемонструвати свої винаходи та розробки", — говорять організатори заходу.