У нацвідборі на "Євробачення-2024" буде нововведення: яке саме
Фото: eurovision / Instagram

Україна візьме участь у "Євробаченні-2024", яке відбудеться у Швеції в місті Мальме. Про це повідомило Суспільне Мовлення.

Представника від України вкотре оберуть шляхом відкритого Національного відбору, приймання заявок на участь розпочнеться невдовзі. Музичним продюсером нацвідбору на "Євробачення-2024" вдруге стане музикант і композитор Дмитро Шуров (Pianoбой). Цього разу нацвідбір матиме нововведення.

"Днями розпочнеться приймання заявок на участь у Нацвідборі й новий сезон Євробачення в Україні. Звертаюся зараз до всіх: вмикайтесь, ми маємо створити та обрати наступну пісню, якою буде пишатися країна, пісню, яка підкорить серця всієї Європи й запалить нову зірку з України. Цього року на вас чекає сюрприз — ви зможете самі обрати одного з фіналістів. Попереду багато цікавого", — сказав Дмитро Шуров.

Голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська теж підтвердила, що у цьогорічному Національному відборі будуть нововведення, які дозволять українцям ще більше долучитися до ухвалення ключових рішень відбору.

"Більше інформації про умови та новинки Нацвідбору з’явиться вже цього тижня, коли стартує приймання заявок", — зазначила Оксана Скибінська.

Зокрема, Скибінська переконана, що Євробачення — масштабний культурний майданчик, до якого прикута увага всього світу: "Швеція вже неодноразово відзначалася зразковою майстерністю у проведенні цієї міжнародної події, саме Євробачення у Швеції 2016 року подивилися рекордні 204 мільйони глядачів. Присутність України на цій міжнародній події надважлива, особливо в такий складний для нас час війни, це дасть нам змогу донести до всього світу голос та меседж України".

68-й Пісенний конкурс Євробачення у травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня, своєю чергою півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня.

Це вже втретє, коли Мальме прийматиме "Євробачення" після 1992 та 2013 років, і це буде вперше, коли конкурс не проводитимуть у столиці країни-господарки протягом 5 років поспіль.

Швеція вже всьоме прийматиме пісенний конкурс Євробачення у 2024 році. Раніше конкурс також приймали у Стокгольмі у 1975, 2000 і 2016 роках та у Гетеборзі у 1985 році.