У Нью-Йорку на аукціоні виставлять рештки морської рептилії, яка жила 190 млн років тому
Фото: Sotheby's

У Нью-Йорку на історичному аукціоні Sotheby’s виставлять на продаж рештки плезіозавра, який існував 190 мільйонів років тому, пише The Washington Post.

Плезіозавр довжиною 11 футів (3 метри) був виявлений у 1990-х роках у графстві Глостершир, Англія. Цю рептилію вважають прообразом чудовиська озера Лох-Несс. Оскільки довга шия, маленька голова та ласти плезіозавра відображають описи легендарного чудовиська.

Фото: Sotheby's
Фото: Sotheby's

Sotheby's називає цей екземпляр "Нессі". На аукціоні, який пройде 26 липня, ця позиція оцінюватиметься вартістю від $600 000 до $800 000.

Ще одна істота буде виставлена на аукціон — птеранодон, величезна птахоподібна тварина, яка жила приблизно 85 мільйонів років тому.

Фото: Sotheby's
Фото: Sotheby's

Зразок птеранодона, який отримав прізвисько Гор — на честь єгипетського бога з головою сокола — був виявлений у 2002 році в Канзасі. На місці, яке колись було внутрішнім морем, що розділяло континент Північної Америки під час Крейдового періоду, повідомляє Sotheby's.

Птеранодон вважається однією з найбільших крилатих істот, які коли-небудь жили. Птахоподібний літав над водою і використовував свій довгий дзьоб, щоб ловити здобич.

Фото: Sotheby's
Фото: Sotheby's

За словами Sotheby's, збереглися майже всі оригінальні викопні кістки зразка. На аукціоні, рештки птеранодона продаватимуть за $4-6 мільйонів.