У вересні тисячі росіян у Латвії отримають листи з проханням виїхати з країни
Фото: Unsplash

У вересні понад 6000 росіян отримають лист від Управління у справах громадянства та міграції (PMLP) з проханням залишити Латвію. Про це повідомляє голова Комісії Сейму з питань громадянства, міграції та згуртування товариства Інгмарс Лідака, пише латвійське видання Delfi.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Йдеться про тих мешканців, які навіть не спробували пройти перевірку на набуття статусу постійного жителя ЄС. Ці люди не складали іспит і не отримали тимчасовий дозвіл на проживання.

У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) підтвердили, що такі листи готуються. За попередніми підрахунками, адресатів може бути близько 6000.

"Якщо людина не має права перебувати в країні, то їй потрібно їхати в країну, де вона має право на перебування. Час для виїзду — три місяці. Воно дається для того, щоб людина могла виїхати без поспіху", — заявив заступник держсекретаря МВС Вілніс Вітоліньш.

За його словами, якщо людина продовжує перебувати в Латвії незаконно, їй передбачається адміністративне покарання — штраф.

"Чи означає це, що зрештою якусь сімдесятирічну бабусю візьмуть і відвезуть до кордону? Коли в моїй комісії ми таке запитання поставили начальнику Прикордонної охорони, він так нам сказав: вони просто згідно із законом повинні це робити", — зазначив Лідака.

Однак це не стосується тих росіян, які мають будь-який інший дозвіл на перебування в Латвії, наприклад, візу.