Наступного року вийде раніше неопублікований роман Габріеля Гарсія Маркеса
Фото: The Guardian

У 2024 році видавництво Penguin Random House випустить роман Габріеля Гарсія Маркеса "En Agosto Nos Vemos" ("Побачимося в серпні"), пише The Guardian.

Роман, що  містить 5 розділів, вийде іспанською мовою (орієнтовний обсяг книжки — 150 сторінок). Англомовне видання наразі не анонсоване.

Раніше книга зберігалася в архіві колумбійського письменника в Університеті Техасу.

Чутки про існування неопублікованого роману Маркеса поширювалися з 1999 року. Тоді письменник опублікував невелике оповідання у колумбійському журналі Cambio. Як зʼясувалося пізніше, це був перший розділ "Побачимося в серпні".

Зміст опублікованого оповідання – розповідь про Ану Магдалену Бах, жінку середнього віку, у якої був "еротичний роман" під час візиту на тропічний острів, куди вона поїхала, щоб відвідати могилу матері.

Але після смерті автора у 2014 році вважалося, що ця робота так і залишиться неопублікованою, оскільки його родині було ніяково публікувати незакінчений твір.

"Досі позиція двох його дітей полягала в тому, що книгу не буде опубліковано. Схоже, вони змінили свою думку після прочитання рукопису", — сказав Хайме Абелло, директор Фонду Габо.

Діти Маркеса — Родріго та Гонсало — заявили в п'ятницю, що вважають роботу надто цінною, щоб ховати її від Колумбії та всього світу.

"Роман "Побачимося у серпні" — результат намагань нашого батька творити попри все. Ми перечитали його через майже 10 років після його смерті й зрозуміли, що текст має багато переваг, притаманних роботам Габріеля Гарсія Маркеса: його талант до винахідництва, поетичність мови, захопливий наратив, розуміння людської природи та пристрасть до дослідів та невдалих пригод, особливо любовних, що загалом стало однією з провідних тем його творчості", — йдеться у пресрелізі братів.

У 2019 році стрімінговий сервіс Netflix придбав права на роман Маркеса "Сто років самотності", щоб зняти серіал за його мотивами.