У Солом'янському районі Києва хочуть перейменувати вулицю на честь "Джуса"
Фото: Military Aviation In Ua / Twitter

Кияни закликають перейменувати вулицю на честь загиблого пілота Андрія Пільщикова "Джуса". Відповідна петиція з’явилася 30 серпня на сайті Київської міської ради.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Автор петиції Антон Осьмак пропонує замінити назву вулиці Нової в Солом’янському районі столиці. Він вважає, що нинішня назва надана вулиці тимчасово.

Киянин наголошує, що загиблий пілот захищав небо Києва й докладав чимало зусиль, щоб Україна отримала літаки F-16.

"Саме така назва цієї вулиці створює на топонімічній мапі Києва часовий зв’язок від героїв Повітряного флоту УНР (Повітрофлотсського проспекту) до героїв сучасності – "Привидів Києва", одним з образів яких, разом з усіма пілотами-Героями 40 Васильківської бригади тактичної авіації, був Андрій Пільщиков", — зазначив автор петиції.

  • 26 серпня Повітряні сили офіційно підтвердили загибель в авіакатастрофі трьох пілотів. Один із них — пілот 40 бригади тактичної авіації Андрій Пільщиков з позивним JUICE ("Джус"), імена двох інших загиблих льотчиків не розкривають.
  • Державне бюро розслідувань заявило, що розслідує катастрофу. Технічний стан літаків і дотримання правил підготовки до польотів аналізуватимуть з особливою увагою. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику "чорних скриньок".