У Солом'янському районі Києва хочуть перейменувати вулицю на честь "Джуса"
Фото: Military Aviation In Ua / Twitter

Кияни закликають перейменувати вулицю на честь загиблого пілота Андрія Пільщикова "Джуса". Відповідна петиція з’явилася 30 серпня на сайті Київської міської ради.

Автор петиції Антон Осьмак пропонує замінити назву вулиці Нової в Солом’янському районі столиці. Він вважає, що нинішня назва надана вулиці тимчасово.

Киянин наголошує, що загиблий пілот захищав небо Києва й докладав чимало зусиль, щоб Україна отримала літаки F-16.

"Саме така назва цієї вулиці створює на топонімічній мапі Києва часовий зв’язок від героїв Повітряного флоту УНР (Повітрофлотсського проспекту) до героїв сучасності – "Привидів Києва", одним з образів яких, разом з усіма пілотами-Героями 40 Васильківської бригади тактичної авіації, був Андрій Пільщиков", — зазначив автор петиції.

  • 26 серпня Повітряні сили офіційно підтвердили загибель в авіакатастрофі трьох пілотів. Один із них — пілот 40 бригади тактичної авіації Андрій Пільщиков з позивним JUICE ("Джус"), імена двох інших загиблих льотчиків не розкривають.
  • Державне бюро розслідувань заявило, що розслідує катастрофу. Технічний стан літаків і дотримання правил підготовки до польотів аналізуватимуть з особливою увагою. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику "чорних скриньок".