В Японії вчать усміхатися без маски після пандемії COVID-19
Фото: Unsplash

В неділю у Центрі допомоги людям похилого віку Акабане-кіта в Токіо провели уроки, щоб навчити охочих усміхатися без маски, пише The Straits Times.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

На заняттях кожен учасник використовував ручне дзеркало, щоб перевірити, який вигляд має його усмішка.

Пані Кейко Кавано, тренер з усмішки, сказала, що усмішка не тільки справляє гарне враження на інших та полегшує спілкування, але також робить людину більш позитивною.

У Японії вже не вперше проходив урок усмішки. У березні близько 20 осіб відвідали тренування в Йокогамі. Під час заняття учасників навчали, як "згинати" різні частини обличчя, щоб вийшла усмішка.

Японія пом’якшила обмеження на носіння масок у березні. За словами пані Кавано, з моменту оголошення цієї новини кількість запитів на уроки усмішки зросла в 4,5 раза порівняно з попереднім роком.

Минулої п’ятниці Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що COVID-19 більше не є глобальною надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я, що є важливим кроком до припинення пандемії, яка вбила мільйони людей і підірвала світову економіку.

Комітет з надзвичайних ситуацій ВООЗ вперше оголосив, що COVID-19 представляє найвищий рівень небезпеки 30 січня 2020 року.