У Львові демонтують вуличне огородження на 10 ділянках, щоб поліпшити безпеку руху
Фото: Орест Олеськів

У Львові демонтують пішохідне огородження ще на 10 ділянках вулиць, повідомив очільник Управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів.

Зазначається, що міська комісія з безпеки дорожнього руху розглядала демонтаж на 15 ділянках. На 10 ділянках рішення погодили, ще на одній — частково.

За словами Олеськіва, кожне таке рішення супроводжують дискусії серед посадовців. Здебільшого ідеться про ділянки, де паркани встановили вздовж майданчиків для платного паркування.

"Засмучує в першу чергу те, що частина членів комісії досі вважає, що турнікетне огородження є засобом, що сприяє безпеці дорожнього руху", — додає Олеськів.

Зокрема, на його думку, в центральній частині міста потрібно забирати пішохідне огородження. "Оскільки воно не лише спотворює візуальне сприйняття наших красивих вулиць, але й, навпаки, погіршує безпеку руху, створюючи хибне відчуття безпечної дорожньої обстановки для водіїв, що провокує їх до перевищення швидкості", — зазначає голова Управління транспорту Львова.

Фото: Орест Олеськів
Фото: Орест Олеськів

У ЛМР повідомляють, що близько 150 турнікетів демонтують на вул. Дорошенка, 52-58 та на вул. Саксаганського.

Також приберуть вуличне огородження на вул. Дорошенка, 63, вул. Словацького, пл. Данила Галицького та вул. Гавришкевича, а також на вул. Підвальній біля "Арсеналу" та на вул. Шпитальній.

Зайві 29 турнікетів демонтують на вул. Володимира Великого, 61 на ділянці від вул. Софії Караффи-Корбут до вул. Кульпарківської та на вул. Сахарова – на перехресті з вул. Кастелівка і до перехрестя з вул. Горбачевського.

Найбільше ж турнікетів приберуть на розв’язці вул. Луганська — просп. Червоної Калини. Так, поруч зі шляхопроводом демонтують 32 турнікети, а на виїздах на шляхопровід — 102 турнікети.

Натомість у цих місцях мають встановити обмежувачі, аби унеможливити стихійне паркування.

Фото: Орест Олеськів
Фото: Орест Олеськів

Цьогоріч у Львові вже демонтували близько 30 м турнікетного огородження на перехресті вулиць Мазепи-Тичини, а торік – орієнтовно 300 м на вул. Пасічній.