У Львові демонтують вуличне огородження, яке не впливає на безпеку руху
Фото: ЛМР

У Львові в окремих локаціях хочуть демонтувати вуличне огородження, яке не впливає на безпеку дорожнього руху. Таке рішення ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху, повідомляє Львівська міська рада.

За словами керівника Управління вуличної інфраструктури ЛМР Павла Сирватки, в Україні діють нові норми, що регулюють встановлення вуличних парканів й визначають локації, де вони є потрібними. Йдеться, зокрема, про дитячі заклади, місця з обмеженою оглядовістю, над підземними переходами.

Наразі ЛМР напрацювала 50 локацій, на яких доцільно прибрати паркани, оскільки в цих місцях вони не покращують ситуацію з безпекою дорожнього руху, водночас вимагають витрат на утримання та оновлення.

Зазначається, що часто таке огородження заважає прибиральній техніці. А в деяких локаціях навіть небезпечне, бо створює уявне відчуття безпеки як для водія, так і для пішохода, хоча насправді несе додаткову небезпеку, бо у випадку ДТП працює як шрапнель і збільшує силу ураження. Крім цього, огородження зменшує оглядовість для водія, який може бути не готовим до раптової появи на дорозі людини, особливо дитини низького зросту.

Міська комісія з безпеки дорожнього руху на засіданні погодила демонтувати перше турнікетне огородження на перехресті вулиць Мазепи — Тичини протяжністю 30 м.

За потреби, у місцях, де демонтують турнікети, висаджуватимуть кущі, а там, де може виникнути стихійне паркування, встановлять стовпці або півкулі.

"У питанні доцільності вуличного огородження вивчали досвід європейських міст, зокрема Братислави та Лондона. До прикладу, столиця Великої Британії вже багато років як відмовилася від вуличного огородження", — додає Павло Сирватка.

Минулого року у Львові демонтували турнікетне огородження у двох локаціях на вул. Пасічній загальною довжиною орієнтовно 300 м.