У Львові скульптуру "Впевнена" облили переробленим мастилом та намагалися підпалити
Фото: Павло Гудімов

Невідомі пошкодили скульптуру Василя Корчового "Впевнена", яку тимчасово встановили в Стрийському парку як частину Скульптурного маршруту. Про це повідомив куратор "Львівського тижня скульптури" Павло Гудімов.

Скульптуру облили переробленим мастилом і спробували підпалити. За словами Гудімова, в такий спосіб цей акт вандалізму покликаний очорнити мешканців міста та продемонструвати неприйняття сучасного мистецтва в публічному просторі.

"Як куратор Тижня, схиляюсь до того, що цей акт вандалізму відбувся на замовлення. Поки триває слідство і встановлення осіб, які скоїли цей акт, — я не володію інформацією про корінь зла", — зазначив Павло Гудімов.

Фото: Павло Гудімов
Фото: Павло Гудімов

Гудімов також перепросив у власника скульптури Юрія Сташківа, який надав твір для експонування, фінансово підтримав перевезення і встановлення скульптур, а також в автора Василя Корчового.

"Особи, які вдіяли таке, мають бути знайдені та притягнені до відповідальності. Львів і Україна ніколи не будуть середньовічною провінцією, попри такі старання", — сказав куратор "Львівського тижня скульптури" та додав, що чекає на розмову зі слідчим.

Скульптуру "Впевнена" автора Василя Корчового, що втілює оголену жінку з пишними формами, встановили близько тижня тому в Стрийському парку. Вона є частиною щорічного Тижня скульптури. Там представлені ще сім робіт українських та іноземних сучасних скульпторів.

Раніше куратор заявляв, що скульптура "Впевнена" спрямована на те, щоб люди нарешті зрозуміли: тілесна краса є в усіх проявах.