Хвилеподібний міст на Оболоні планують збудувати цієї осені
Фото: Андрій Миргородський

Хвилеподібний міст, який з'єднає парк "Наталка" з Оболонським островом, планують добудувати восени 2023 року. Про це повідомив ТСН автор проєкту моста, архітектор Андрій Миргородський.

Робота на будівельному майданчику мосту, де вже зведені його опори, незабаром активізується. Темпи будівництва будуть пришвидшені, адже на об’єкт вже виділено фінансування.

Міст-хвилю профінансують частково українські меценати, однак більша частина грошей буде від закордонних інвесторів.

"Мерія Парижа дала цілеспрямовані кошти на будівництво мосту-хвилі. Зараз також закінчуються переговори зі східноазійською країною, яка виділяє на будівництво мосту серйозні кошти", — додав Миргородський.

Елементи мосту збирають на підприємствах у Дніпрі та Житомирі, частину конструкцій раніше виготовили на заводі "Азовсталь", відзначив архітектор.

Новий міст складатиметься з п'яти хвиль, його довжина — 160 метрів, а ширина — 4 метри. Це буде виключно пішохідний міст. Оболонський острів, до якого вестиме міст, облаштують як зону відпочинку зі збереженням природної екосистеми.

Міст підсвічуватиметься різними кольорами. Крім того, переправа буде ще й музичною — музика вмикатиметься, коли на ній збереться певна кількість людей.

Відкрити парк хотіли влітку 2022 року, але через повномасштабну війну роботи призупиняли.