Хвилеподібний міст на Оболоні планують збудувати цієї осені
Фото: Андрій Миргородський

Хвилеподібний міст, який з'єднає парк "Наталка" з Оболонським островом, планують добудувати восени 2023 року. Про це повідомив ТСН автор проєкту моста, архітектор Андрій Миргородський.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Робота на будівельному майданчику мосту, де вже зведені його опори, незабаром активізується. Темпи будівництва будуть пришвидшені, адже на об’єкт вже виділено фінансування.

Міст-хвилю профінансують частково українські меценати, однак більша частина грошей буде від закордонних інвесторів.

"Мерія Парижа дала цілеспрямовані кошти на будівництво мосту-хвилі. Зараз також закінчуються переговори зі східноазійською країною, яка виділяє на будівництво мосту серйозні кошти", — додав Миргородський.

Елементи мосту збирають на підприємствах у Дніпрі та Житомирі, частину конструкцій раніше виготовили на заводі "Азовсталь", відзначив архітектор.

Новий міст складатиметься з п'яти хвиль, його довжина — 160 метрів, а ширина — 4 метри. Це буде виключно пішохідний міст. Оболонський острів, до якого вестиме міст, облаштують як зону відпочинку зі збереженням природної екосистеми.

Міст підсвічуватиметься різними кольорами. Крім того, переправа буде ще й музичною — музика вмикатиметься, коли на ній збереться певна кількість людей.

Відкрити парк хотіли влітку 2022 року, але через повномасштабну війну роботи призупиняли.