Лікарі розповіли про стан дівчинки, яку забрали від найстаршої матері України
Скриншот з YouTube

12-річна Анна-Марія, яку напередодні відібрали у найстаршої матері України Валентини Підвербної, наразі перебуває у Чернігівській обласній дитячій лікарні. Про стан дівчинки розповіла гендиректорка закладу Тетяна Лебедєва, пише "Суспільне".

Дитину доставили до лікарні без особливих скарг на стан здоров’я та зараз проводять плановий медичний огляд. Також з дівчинкою працює психолог.

За словами Лебедєвої, Анну-Марію оглянуть всі спеціалісти. Це буде не тільки педіатричний огляд, а й також спеціалізований — кардіологи, ендокринологи, офтальмолог, ЛОР.

Сама дівчинка ні на що не скаржиться та поводиться, як звичайна дитина 12 років. Скільки вона перебуватиме у лікарні — наразі невідомо, каже лікарка.

"Ми маємо її обстежити й дати висновок про медичний огляд. Вона у нас буде доти, доки існуватиме потреба в її медичному обстеженні. Якщо ми виявимо якесь захворювання, то будемо приступати до його лікування", — каже лікарка.

Зокрема, 25 квітня до дівчинки навідувалась її мати Валентина Підвербна. Однак чи бачилася вона з дитиною — невідомо, оскільки діють певні карантинні обмеження. Питання щодо відвідування матері ще не вирішено. Це вирішуватимуть лікарі спільно зі службою в справах дітей. Прямої заборони щодо відвідування матір’ю нема.

25 квітня виконком Чернігівської міськради ухвалив рішення відібрати дитину у найстаршої матері України Валентини Підвербної. Оскільки комісія склала акт оцінки рівня безпеки дитини та визначила його як небезпечний.

Причиною такого рішення став допис у соцмережах від доньки Валентини Підвербної Анни-Марії, де йдеться, що її мати знущається з дівчинки фізично та психологічно. Зокрема, б’є, дряпає, кричить, нецензурно лається, цькує та забороняє митися. На це відреагували співробітники поліції та забрали дитину до лікарні.