Лікарі розповіли про стан дівчинки, яку забрали від найстаршої матері України
Скриншот з YouTube

12-річна Анна-Марія, яку напередодні відібрали у найстаршої матері України Валентини Підвербної, наразі перебуває у Чернігівській обласній дитячій лікарні. Про стан дівчинки розповіла гендиректорка закладу Тетяна Лебедєва, пише "Суспільне".

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Дитину доставили до лікарні без особливих скарг на стан здоров’я та зараз проводять плановий медичний огляд. Також з дівчинкою працює психолог.

За словами Лебедєвої, Анну-Марію оглянуть всі спеціалісти. Це буде не тільки педіатричний огляд, а й також спеціалізований — кардіологи, ендокринологи, офтальмолог, ЛОР.

Сама дівчинка ні на що не скаржиться та поводиться, як звичайна дитина 12 років. Скільки вона перебуватиме у лікарні — наразі невідомо, каже лікарка.

"Ми маємо її обстежити й дати висновок про медичний огляд. Вона у нас буде доти, доки існуватиме потреба в її медичному обстеженні. Якщо ми виявимо якесь захворювання, то будемо приступати до його лікування", — каже лікарка.

Зокрема, 25 квітня до дівчинки навідувалась її мати Валентина Підвербна. Однак чи бачилася вона з дитиною — невідомо, оскільки діють певні карантинні обмеження. Питання щодо відвідування матері ще не вирішено. Це вирішуватимуть лікарі спільно зі службою в справах дітей. Прямої заборони щодо відвідування матір’ю нема.

25 квітня виконком Чернігівської міськради ухвалив рішення відібрати дитину у найстаршої матері України Валентини Підвербної. Оскільки комісія склала акт оцінки рівня безпеки дитини та визначила його як небезпечний.

Причиною такого рішення став допис у соцмережах від доньки Валентини Підвербної Анни-Марії, де йдеться, що її мати знущається з дівчинки фізично та психологічно. Зокрема, б’є, дряпає, кричить, нецензурно лається, цькує та забороняє митися. На це відреагували співробітники поліції та забрали дитину до лікарні.