World Happiness Report: Фінляндія вшосте стала найщасливішою країною світу
Фото: Depositphotos

Згідно з рейтингом World Happiness Report, Фінляндія шостий рік поспіль стала найщасливішою країною у світі.

Країни розподіляють за рівнем щастя на підставі середньої оцінки життя за три попередніх роки, у цьому випадку — з 2020 по 2022 рік. У першу пʼятірку ввійшли Фінляндія, Данія, Ісландія, Ізраїль і Нідерланди. Україна посіла 92 місце в рейтингу, а в кінці списку Афганістан — 137 позиція і Ліван — 136.

У цьогорічному рейтингу Україна посідає 92 місце. У звіті зазначають, що добробут в Україні, безперечно, постраждав, але оцінки життя у вересні 2022 року були вищими, ніж після анексії Криму у 2014 році. Вони підкріплені сильнішим почуттям спільної мети, доброзичливістю і довірою до керівництва країни.

Автори World Happiness Report зазначають, що у світі приблизно на 25% зросла загальна доброзичливість, якщо порівнювати з періодом до початку пандемії COVID-19.

Під час опитування враховували такі показники: очікувана тривалість життя, ВВП на душу населення, соціальна підтримка, низький рівень корупції, щедрість у спільноті, піклування про інших та свобода приймати ключові життєві рішення. Звіт спирається на дані глобального опитування людей у понад 150 країнах.