Єврокомісія просить Тейлор Свіфт допомогти залучити молодь на вибори до парламенту
Фото: Sarah Yenesel / EPA

Віцепрезидент Європейської комісії Маргарітіс Схінас закликав американську співачку Тейлор Свіфт допомогти мобілізувати молодь напередодні виборів до Європарламенту, пише Euronews.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

"Ніхто не може залучити молодь краще, ніж молоді люди. Саме молоді зможуть залучити молодь до участі більше, ніж члени Європейської комісії", — сказав Схінас на пресконференції. Зокрема, він навів приклад Тейлор Свіфт.

Торік співачка опублікувала на своїй сторінці в Instagram із понад 270 млн підписників посилання на платформу Vote.org. Це відбулося під час її туру Eras Tour.

"Мені так пощастило нещодавно бачити багатьох із вас на моїх шоу в США. Я чула ваші голоси й знаю, наскільки вони потужні. Переконайтеся, що ви готові використовувати їх на наших виборах цього року", — писала тоді Свіфт.

Наступного дня після її публікації 35 000 молодих американців зареєструвалися на сайті, що на 23% більше, ніж минулого року.

Тейлор Свіфт розпочинає європейську частину свого туру навесні 2024 року, незадовго до виборів у Європарламент. Зокрема, вона виступить у Парижі 9 травня, у День Європи, зазначив Схінас.

"Тож я дуже сподіваюся, що вона зробить те саме для молодих європейців. Надіюся, що хтось із її команди стежить за цією пресконференцію та передасть їй це прохання", — додав віцепрезидент.

Цьогорічні вибори до Європарламенту відбудуться з 6 до 9 червня. Явка на попередніх виборах була історично низькою. У 2019 році цей показник становив 50,66%, вперше перевищивши поріг у 50% з 1994 року. Згідно з опитуванням Євробарометра, збільшення відбулося переважно завдяки участі молоді. Цього року чотири країни — Бельгія, Німеччина, Мальта та Австрія —  дозволять голосувати громадянам віком від 16 років.