Єврокомісія просить Тейлор Свіфт допомогти залучити молодь на вибори до парламенту
Фото: Sarah Yenesel / EPA

Віцепрезидент Європейської комісії Маргарітіс Схінас закликав американську співачку Тейлор Свіфт допомогти мобілізувати молодь напередодні виборів до Європарламенту, пише Euronews.

"Ніхто не може залучити молодь краще, ніж молоді люди. Саме молоді зможуть залучити молодь до участі більше, ніж члени Європейської комісії", — сказав Схінас на пресконференції. Зокрема, він навів приклад Тейлор Свіфт.

Торік співачка опублікувала на своїй сторінці в Instagram із понад 270 млн підписників посилання на платформу Vote.org. Це відбулося під час її туру Eras Tour.

"Мені так пощастило нещодавно бачити багатьох із вас на моїх шоу в США. Я чула ваші голоси й знаю, наскільки вони потужні. Переконайтеся, що ви готові використовувати їх на наших виборах цього року", — писала тоді Свіфт.

Наступного дня після її публікації 35 000 молодих американців зареєструвалися на сайті, що на 23% більше, ніж минулого року.

Тейлор Свіфт розпочинає європейську частину свого туру навесні 2024 року, незадовго до виборів у Європарламент. Зокрема, вона виступить у Парижі 9 травня, у День Європи, зазначив Схінас.

"Тож я дуже сподіваюся, що вона зробить те саме для молодих європейців. Надіюся, що хтось із її команди стежить за цією пресконференцію та передасть їй це прохання", — додав віцепрезидент.

Цьогорічні вибори до Європарламенту відбудуться з 6 до 9 червня. Явка на попередніх виборах була історично низькою. У 2019 році цей показник становив 50,66%, вперше перевищивши поріг у 50% з 1994 року. Згідно з опитуванням Євробарометра, збільшення відбулося переважно завдяки участі молоді. Цього року чотири країни — Бельгія, Німеччина, Мальта та Австрія —  дозволять голосувати громадянам віком від 16 років.