Зброярку з майданчика фільму "Іржа" визнали винною у ненавмисному вбивстві Галини Гатчинс
Фото: Jim Weber/Pool

Зброярку Ганну Гутьєррес-Рід, яка займалася реквізитом на знімальному майданчику фільму "Іржа", суд визнав винною у ненавмисному вбивстві кінооператорки Галини Гатчинс. Як повідомляє BBC, за другим пунктом звинувачення – підробкою доказів щодо стрілянини в Галину Гатчинс на зйомках серіалу Rust у 2021 році — її визнали невинною.

Водночас суд ще не називав покарання, його оголосять на одному із засідань у квітні. За ненавмисне вбивство 26-річній Гутьєррес-Рід може загрожувати до 18 місяців ув'язнення.

"У цій справі йдеться про постійні нескінченні порушення безпеки, які призвели до смерті людини", — сказала прокурорка Керрі Т. Морріссі під час заключних слів у середу.

Гутьєррес-Рід була "недбалою", "необережною" і "легкодумною", бо вона не помітила, що бойові кулі змішалися з муляжами в ящику з патронами на знімальному майданчику, сказала Морріссі присяжним.

Прокурори також представили докази того, що Гутьєррес-Рід привезла на знімальний майданчик у Нью-Мексико коробку з бойовими кулями зі свого будинку в Каліфорнії. За їхніми словами, ці патрони повільно поширювали на знімальному майданчику протягом 12 днів.

Керрі Т. Морріссі вважає, що зброярка не мала наміру приносити бойові патрони на знімальний майданчик, тож смерть Гатчинс була "випадком трагічної недбалості". Прокурорка додала, що Гутьєррес-Рід більше "турбувалася про свою кар'єру".