Олена Підгрушна про карантинні умови на етапах Кубку світу: "Маски набридають"
Фото: depositphotos.com

Біатлоністка Олена Підгрушна розповіла у інтерв'ю для ресурсу Biathlon.com.ua про карантинні умови на етапах Кубку світу в фінському місті Контіолахті.

"Маски! Сказати, що вони набридають – це нічого не сказати. Є досить суворі правила: виходячи з кімнати – одягаємо маску, виходячи з сервісної кімнати на стадіоні – одягаємо маску, став на лижі – зняв маску, зняв лижі – надів маску... Ми постійно на морозі, постійно рухаємося ця маска мокра. Відповідно, коли мороз буде більше, вона буде перетворюватися в крижану. І нам доведеться або одягати її на себе, або носити з собою кілька запасних.

Зараз вже є кілька лайфхак від спортсменів – придумують, як чіпляти маску, тому що дійсно доводиться це робити десятки разів в день, а коли ти в шапочці, окулярах, то постійно чіпляти її гумками за вуха дуже складно. З одного боку, це – дрібниці. Але в цьому режимі ти постійно: до перегонів, після перегонів, на тренуванні, після тренування... Я вже скоро буду спати в масці (посміхається). Ну це поки. Можливо, звикнемо, і до весни вже взагалі все буде нормально".

  • Прати чи викидати. Що робити з масками під час COVID-19 – пояснюють вчені
  • Захисні маски та тренування: як правильно обрати та використовувати
  • Чому маски працюють краще, ніж може здаватися