Працівник музею в Нідерландах викинув витвір мистецтва, бо сплутав його зі сміттям: фото
Витвір мистецтва "Всі хороші часи, які ми провели разом" французького художника Алексанра Лаве. Фото: Александр Лаве

Працівник музею LAM у місті Ліссе, що в Нідерландах, випадково викинув у сміттєвий бак витвір мистецтва "Всі хороші часи, які ми провели разом", французького художника Александра Лаве, бо подумав, що ці дві порожні бляшанки – сміття, про це пише The Guardian.

Робота Алексанра Лаве, на перший погляд, схожа на дві зім’яті порожні бляшанки з-під пива. Проте, якщо поглянути ближче, видно, що бляшанки ретельно розписані вручну акриловими фарбами й вимагають "багато зусиль і часу для створення", – зі слів представників музею. Однак їхня художня цінність була втрачена, бо працівник, який побачив їх у ліфті, викинув твір у смітник.

Зникнення роботи французького художника помітила кураторка Елізау ван де Берг після того, як повернулася з короткої перерви. Жінка встигла дістати з мішка бляшанки якраз перед тим, як їх збиралися викинути.

"Тепер ми розмістили роботу в більш традиційному місці на постаменті, аби вона мала змогу відпочити від своїх пригод", – розповідає представниця музею Фрук’є Баддінга. Також вона поділилася, що витвір спочатку розмістили в ліфті, тому що поки твори мистецтва залишають у незвичних місцях – тому виставка відбулася у ліфті.

Відомо, що працівник, причетний до інциденту, тільки нещодавно розпочав працювати в музеї. "Образи на нього не було. Він просто виконував свою роботу", – сказала Баддінг і зауважила, що з огляду на ситуацію, бляшанки навряд надовго залишаться на постаменті: "Нам потрібно добре продумати, де їх краще розмістити".