Розслідування призначення Шкарлета. Генпрокурор каже, поки немає з чим звітувати
Ірина Венедіктова. Фото: Андрій Гудзенко/Liga.net

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підтвердила – ОГПУ відкрив кримінальну справу за звинуваченнями у кнопкодавстві під час призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.

Про це вона повідомила під час виступу у Верховній Раді, відповідаючи на запитання депутата від Голосу Ярослава Железняка, пише Еспресо.

І розслідування досі на досудовому етапі, бо судовий процес в Україні, за її словами, не швидкий.

Читайте також: Нардеп каже, що УДО підтвердило зникнення запису голосування за Шкарлета. УДО заперечує

"І це тому, що у нас є такий Кримінально-процесуальний Кодекс. Хочете нашої швидкої роботи – давайте змінимо Кримінально-процесуальний Кодекс. А тут ми працюємо. Будуть результати – будуть звітувати", – наголосила генпрокурор.

18 січня стало відомо, що Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу щодо голосування за Шкарлета. Згідно з документом, в Єдиний держреєстр її було внесено 14 січня 2021 року.

  • Нардепи від Голосу одразу після того, як Рада проголосувала 17 грудня за призначення Шкарлета міністром, заявили про факти кнопкодавства серед депутатів ОПЗЖ.
  • 15 лютого на засіданні погоджувальної ради депутат Ярослав Железняк повідомив голові ВР Дмитру Разумкову, що відеозаписи із голосування за Шкарлета зникли і це буцімто підтвердили в Управлінні держохорони. Утім, в УДО заперечують цю інформацію.
  • Дмитро Разумков заявив, що у випадку підтвердження зникнення записів, в Раді "шукатимуть механізми щодо їхнього відновлення".