Show must go on. Медведчук має заплатити видавцеві "Справи Василя Стуса" 140 000 грн
Віктор Медведчук. Фото: Тетяна Зенькович/EPA

Нардепа Віктора Медведчука зобов’язали виплатити 139 500 гривень видавництву Vivat у справі щодо книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Таке рішення Апеляційного суду Києва, повідомив 8 квітня адвокат журналіста В’ячеслав Якубенко.

Якубенко припускає, що захист Медведчука оскаржуватиме це рішення.

"Апеляційний суд задовольнив заяву видавництва Vivat і додатковою постановою стягнув з Медведчука 139,5 тис. грн, витрачених видавництвом на правову допомогу в апеляційній інстанції. Тепер це спір про гроші. Грошима Медведчук не поступиться: подаватиме касаційну скаргу. Show must go on", – зазначив захисник, оприлюднивши також рішення суду.

 

Читайте також: "Документ, так документ". Книга про Стуса починатиметься з рішення суду про її заборону

  • 19 жовтня суд частково задовільнив позов Віктора Медведчука до Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat, у якому просив заборонити книгу "Справа Василя Стуса". На думку Медведчука, вона шкодить його честі, гідності та діловій репутації.
  • Книга на 90% складається з розсекречених архівних документів КДБ. За часи радянської влади саме Віктора Медведчука радянська влада вибрала адвокатом Василя Стуса на суді.
  • Рішення суду спричинило такий ажіотаж серед українців, що книгу розкупили за лічені години, а видавництво додруковує понад 15 000 примірників. Спрацював ефект Стрейзанд.
  • 19 березня Київський апеляційний суд дозволив розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані Справа Василя Стуса без дозволу проросійського нардепа Віктора Медведчука.