Зміст:
  1. Gastro Chef
  2. Time Eat
  3. Perfect Balance 
  4. Eater
  5. FoodExperts
  6. Healthy Food
  7. Perfect Meal
  8. Easy for Busy
  9. Peran Food
  10. Їсти Просто

Хоч би скільки дієтологи говорили, що харчуватися здорово та збалансовано – це просто та легко, все одно інколи не вистачає часу на елементарне варіння гречки чи вівсянки. А виховання та прищеплення здорових харчових звичок потребує систематичності та регулярності. 

Тож LIGA.Life зібрала 10 сервісів доставлення здорових раціонів, які працюють у Києві. 

Gastro Chef

Меню: Сервіс представляє 9 різних раціонів. Вони різняться залежно від цілі та калорійності. Наприклад, раціон Slim (1000 ккал) підійде для тих, хто бажає знизити або нормалізувати вагу. А Strong (2000 ккал) пасуватиме спортсменам у період сушки, підтримання ваги чоловікам середніх розмірів або жінкам-спортсменкам у період набору маси. 

Також є окремі раціони для веганів, людей, які віддають перевагу рибі над мʼясом, дотримуються кетодієти тощо.

Якщо ви не впевнені, якої калорійності потребуєте, можна зателефонувати у Gastro Chef. Вони допоможуть звʼязатися з дієтологом, який безкоштовно підбере необхідний план за вашими параметрами.

Загалом меню розписане на 7 днів та 5 прийомів їжі щодня (сніданок, другий сніданок, обід, полуденок та вечерю). Меню розроблене на 4 тижні без повторення страв, стверджують у компанії. До кожного додається бланк-меню з вказівками, коли та що їсти.

Ціна: Залежить від конкретної програми харчування. Наприклад, Slim коштуватиме 705 грн/день, Strong – 805 грн/день, Veggie – 740 грн/день, а Keto (1400 ккал) – 835 грн/день. Що більше днів замовляєте, то менша ціна за кожен з них.

Умови доставлення: Замовити раціон можна на сайті або за телефоном. У формі для замовлення можна обрати програму харчування, кількість днів (1-31) та час доставлення. Їжу привозять в окремих харчових контейнерах. Доставлення здійснюється с 6:00 до 10:00 безкоштовно в усі райони Києва. Конкретний час обирає сам замовник.

Time Eat

Меню: Сервіс пропонує 5 раціонів STANDART. Вони варіюються за калорійністю від 750 ккал до 2500 ккал. Загалом у раціоні 5-6 страв. 

Також є три ELITE раціони – від 1000 ккал до 2000 ккал. Вони відрізняються від попередніх більшим розмаїттям інгредієнтів та страв. 

За інформацією сервісу, меню намагаються змінювати кожні 2-3 місяці. 

Ціна: STANDART раціони – від 585-670 грн/день; ELITE раціони – від 670-700 грн/день.

Умови доставлення: Щоб замовити, слід залишити заявку на сайті. Після отримання заявки вам зателефонує менеджер, який допоможе обрати програму. Замовлення доставляють щодня з  6:00 до 12:00. Доставлення безкоштовне у межах міста. Контейнери, у яких доставляють їжу, придатні для розігріву в мікрохвильовці. 

Perfect Balance 

Меню: На сайті сервісу можна обрати мету, яку хочете досягти за допомогою здорового харчування: схуднути, набрати або зберегти вагу. Також є опція пісного меню. На кожен план харчування можна обрати підходящу калорійність. Наприклад, раціон для схуднення Slim Balance може бути від 950 ккал до 2025 ккал на день. Кожен раціон передбачає 4 страви.

Свою норму калорій можна розрахувати на сайті, ввівши дані про стать, рівень активності, мету, вік, вагу та зріст.

Ціна: Вартість залежить від обраного раціону. Наприклад, Slim Balance на 1150 ккал коштує 620 грн/день. А Athletic Balance (2475 ккал) для набору ваги – 840 грн/день. Ціна за день зменшуватиметься у разі замовлення на більшу кількість днів.

Умови доставлення: Замовити раціон можна на сайті сервісу або в соцмережах, обравши план харчування та кількість днів. У межах Києва доставлення безкоштовне. Час – щодня 19:00-23:00 та 06:00-10:00. Їжа доставляється у харчових контейнерах, придатних для розігрівання у мікрохвильовці.

Сервіс також працює у Вінниці, Львові, Одесі та Житомирі.

Заощаджуємо час, але їмо збалансовано. 10 сервісів доставлення здорового харчування у Києві
Фото: Freepik

Eater

Меню: Загалом у сервісу є 8 раціонів. З-поміж них виділяється Smart – три прийоми їжі без перекусів. Усі наступні раціони (XXS-XXL) розраховані на певну кількість калорій, залежно від мети. Наприклад, XXS (1000 ккал/день) підійде для тих, хто хоче швидко схуднути, але водночас не веде рухливе життя. Натомість XXL (2400 ккал/день) підійде для набору маси у процесі активних тренувань.

Усі раціони, окрім Smart, передбачають 5 прийомів їжі: 3 основних + 2 перекуси. Меню раціонів не повторюється протягом 28 днів. Кожне доставлення супроводжується рекомендаціями щодо часу споживання страв.

Також є спеціальні програми харчування: Детокс, Вега (без мʼяса), ЛактоFree та Піст (рослинна їжа). Якщо вам складно самостійно обрати програму – зверніться до менеджера сервісу.

Ціна: від 605 грн/день до 835 грн/день. Ціни за один день зменшуються у разі замовлення на 7 і більше днів.

Умови доставлення: Замовлення можна оформити на сайті або за телефоном. Доставлення відбувається з  6:30 до 10:00. Воно безкоштовне у межах Києва. Їжу привозять у контейнерах, які можна поставити в мікрохвильовку, але без пластикової кришки.

FoodExperts

Меню: Ці програми здорового харчування будуються не лише на калорійності, меті, харчових уподобаннях, а також різняться за статтю. Наприклад, є окремі меню без солодощів, мʼяса, глютену та лактози, а також для людей із цукровим діабетом, вагітних жінок та в період лактації.

Також є раціони для спортсменів або тих, хто бажає схуднути. У межах кожного з них можна обрати необхідну денну калорійність. Є опція індивідуального меню, яке розробляють дієтолог та шеф-кухар відповідно до потреб та мети замовника. 

А для офісних працівників є смартланчі, що складаються з трьох прийомів їжі: другого сніданку, обіду та полуденку. 

Раціон складається з:

  • 3 приймань їжі (смартланч);
  • 4 (меню без солодкого і кето);
  • 5 (програми збалансованого харчування, схуднення, для вагітних та у період лактації, веганське і вегетаріанське меню та ін.).

Сервіс обіцяє 18 днів без повторення страв, а також сезонне оновлення меню.

Ціна: Вартість різна залежно від вибору раціону. Наприклад, спортпрограма харчування для чоловіків коштує 850 грн/день, а для жінок – 810 грн/день. Ціни різняться, оскільки у чоловіків та жінок різна потреба в калорійності, що впливає на наповнення меню. Однак меню без солодощів для жінок і для чоловіків коштуватиме однаково – 790 грн/день. 

Умови доставлення: Замовлення можна оформити на сайті. Доставлення відбувається щодня з 6:00 до 10:00. В межах міста воно безкоштовне. Виняток – смартланчі. Їхнє доставлення коштує 60 грн. 

Цей сервіс також працює у Львові.

Healthy Food

Меню: Серед раціонів є меню для охочих схуднути, просто збалансовано харчуватися або дотримуватися кетодієти, а також окремі пропозиції для фізично активних людей і професійних спортсменів.

Кожен раціон має різні опції калорійності залежно від потреб та мети. Власну необхідну добову калорійність можна порахувати у калькуляторі на сайті сервісу.

Мінімальна кількість приймань їжі в раціонах – 4. У раціонах, де калорійність вища за 1600 ккал, кількість приймань їжі збільшується.

Ціна: від 650 грн/день до 950 грн/день залежно від плану харчування.

Умови доставлення: Замовити меню можна на сайті. Доставлення здійснюється щодня ввечері – 20:00-23:00. У межах Києва воно безкоштовне. Їжу доставляють у контейнерах, придатних для розігрівання в мікрохвильовці.

Заощаджуємо час, але їмо збалансовано. 10 сервісів доставлення здорового харчування у Києві
Фото: Freepik

Perfect Meal

Меню: Раціони варіюються від вашої мети. Загалом є 4 раціони:

  • Схуднення (900 ккал/1200 ккал/1600 ккал);
  • Баланс (1800 ккал/2000 ккал);
  • Набір ваги (2500 ккал/ 3500 ккал);
  • Сімейний (від 900 ккал до 2000 ккал на людину).

Кількість приймань їжі варіюється від калорійності та плану харчування. Наприклад, "Набір ваги" передбачає 5 приймань їжі, "Баланс" – 4, а 900 ккал раціону "Схуднення" – 3. За інформацією на сайті сервісу, страви не повторюються протягом 21 дня. 

Якщо ви не можете обрати програму самостійно, на сайті є функція зворотного звʼязку. Менеджери допоможуть підібрати раціон відповідно до ваших потреб. 

Ціна: Кожен раціон має програму "Стандарт" та "Преміум", що впливає на ціну меню. Останній передбачає дорожчі види гарніру (рисова/гречана паста, батат, кіноа), мʼяса (вирізка кролика, качка, індичка), риби та морепродуктів (тунець, лосось, сибас, дорадо, креветки). Так, наприклад, меню програми "Стандарт" коштуватиме від 450 грн (залежно від раціону та калорійності), а "Преміум" – від 650 грн. Що більше днів замовляєте, то менша ціна за кожен з них.

Умови доставлення: Замовлення можна зробити на сайті, за телефоном або у приватних повідомленнях у соцмережах. Доставлення здійснюється з 6:30 до 10:00, у межах Києва – безкоштовно. Їжа запакована в харчові бокси, у яких її можна розігрівати в мікрохвильовці.

Easy for Busy

Меню: Сервіс розробив 9 раціонів: від меню для схуднення до збалансованих раціонів та для спортивних цілей. Також є окремі рослинні, рибні та кетораціони. Майже всі вони передбачають 5-разове харчування: сніданок, другий сніданок, обід, полуденок та вечеря. Лише Express Fit включає 4 прийоми їжі, без другого сніданку.

У разі складнощів з вибором харчування сервіс надає безкоштовну консультацію з дієтологом.

Ціна: Залежно від раціону ціни варіюються в діапазоні 665-845 грн/день. Що більше днів ви замовляєте, то нижча ціна за кожен з них. 

Умови доставлення: Оформити замовлення можна на сайті або за телефоном. Доставлення здійснюється безкоштовно щодня з 6:00 до 10:00. Усі страви розфасовані у спеціальні харчові контейнери і надсилаються разом із меню, де прописано, що і коли їсти.

Peran Food

Меню: Сервіс одразу розділив раціони за статтю та добовою калорійністю. Загалом є 4 програми харчування для жінок від меню для схуднення до спортивного харчування; для чоловіків – 7 програм, адже містять два меню для набору ваги, а також додаткове збалансоване меню – Active Баланс.

Усі раціони передбачають 5 приймань їжі: 3 основних + 2 перекуси.

На сайті також є калькулятор калорійності, який за допомогою оцінки статі, зросту, ваги, віку, рівня активності та цілі допоможе визначити необхідну добову калорійність.

Ціна: Ціновий діапазон різних меню – 550-950 грн/день. Що більше днів замовляєте, то нижча ціна за кожен з них.

Умови доставлення: Замовити меню можна на сайті або за телефоном. Доставлення здійснюється о 6:00-11:00 або 19:00-23:00. Воно безкоштовне у межах Києва та у деяких районах передмістя (яких саме – слід уточнювати у менеджера).

Заощаджуємо час, але їмо збалансовано. 10 сервісів доставлення здорового харчування у Києві
Фото: freepik

Їсти Просто

Меню: Сервіс пропонує 5 повноцінних раціонів (S-XXL), розрахованих для охочих втратити, набрати або підтримати вагу. Калорійність цих раціонів варіюється від 1200 ккал до 3000 ккал. Саме від калорійності залежить кількість приймань їжі – від 3 до 5. Також є опція замовлення бізнес-ланчів та смартраціонів (2 повноцінні приймання їжі).

Ціна: бізнес-ланч – 259 грн; смартраціон – 559 грн; раціони S-XXL – від 699 грн до 1199 грн/день.

Умови доставлення: Замовлення приймають на сайті, за телефоном або у месенджерах. Доставлення раціонів безкоштовне в межах Києва, але бізнес-ланчів – платне (50 грн). Їжу доставляють щоранку з 6:00 до 11:00. 

Читайте також: Смажені голуби, мізки мавп та піца з бананів. Що дивує українців у харчуванні іноземців