Як шоколадний смузі з арахісовою пастою покращує роботу мозку. Пояснює наука
Фото: unsplash.com

Коли психіатр Дрю Ремсі, доктор медичних наук, працює з пацієнтами, які страждають на депресію або тривогу, він ставить багато вдумливих питань, які стосуються їхнього життя. Але крім цього він також ставить питання, яке є трохи більш несподіваним: "Що ви їсте?"

Наука неодноразово доводила, що те, що ми їмо, безпосередньо впливає на емоції та почуття, і саме завдяки цьому зв’язку доктор Рамзі працює з пацієнтами для створення страв, які допомагають пережити депресію та тривогу. 

Звісно ж, сніданок або смачний обід не допоможе повністю позбутися проблеми, але правильно обрана їжа здатна значно допомогти.

Коли ми наповнюємо свій раціон продуктами, що живлять мозок, це не тільки корисно для настрою, але й корисно для мозку в цілому – така їжа робить думки ясними й запобігає когнітивному спаду у довгостроковій перспективі.

Доктор Рамзі каже, що кожен інгредієнт цього смузі приносить користь мозку. По-перше, це порошок какао. "У какао є магній, залізо та антиоксиданти, що корисно для мозку. Регулярне його вживання пов’язане з допомогою при депресії ", – говорить доктор Рамзі. 

Крім того, низький рівень магнію також пов’язаний з депресією. Цей елемент важливий для пам’яті та повноцінної роботи мозку.

Арахісова паста та бразильський горіх, які також подаються у цей напій, також корисні мозку, оскільки вони обидва є хорошими джерелами корисних жирів та селену, який покращує когнітивні функції та знижує тривожність.

Здоровий кишківник безпосередньо пов’язаний з почуттям щастя. Зв’язок між розумом і кишкою дійсно потужний. Ось чому кефір, в якому містяться пробіотики, є основним інгредієнтом цього напою. 

Останніми двома ключовими інгредієнтами цього смузі є шпинат та банан. Як і кефір, вони корисні для кишківника оскільки в них повно клітковини. Калій у банані також підтримує роботу нервової системи, допомагаючи клітинам мозку спілкуватися між собою.

Антидепресантний рецепт смачного шоколадного коктейлю з арахісовою пастою

 

Інгредієнти:

  • ¾ склянки кефіру;

  • ¼ склянки води;

  • 1 склянка свіжого шпинату;

  • 1 банан, нарізаний шматочками і заморожений;

  • 2 столові ложки какао-порошку;

  • 2 столові ложки арахісової пасти;

  • 2 бразильських горіхів;

  • ¼ чайної ложки екстракту мигдалю;

  • 1 чайна ложка шоколадного печива для гарніру.

 

Як приготувати.

  1. Додайте у блендер кефір, воду, шпинат, банан, порошок какао, арахісову пасту, бразильські горіхи та екстракт мигдалю.

  2. Збивайте від 30 до 45 секунд, доки коктейль не стане однорідним.

  3. Налийте в склянку, зверху посипте крихтами шоколадного печива й негайно подавайте до столу.

 

Смачного!

Більше їжі та смачних рецептів – у нашому Телеграм каналі Mood food.