Перегляд новин пригнічує, викликає тривогу і страх. Як допомогти собі впоратись з цими емоціями
Фото: Open Access News

Звичайно, бути в курсі того, що відбувається, важливо. Але як поєднати потребу нескінченно скролити новинну стрічку з бажанням захистити своє психічне здоров'я? Британський журнал Stylist пропонує кілька практичних способів споживати новини у здоровий спосіб.

Чому ми відчуваємо сильну тривогу, коли дивимося або читаємо новини

Постійний доступ до новин і потоки інформації з усіх усюд призводить до того, що ми стаємо свідками трагічних і страшних подій практично в режимі реального часу.

"Емоційно це залишає нас у надмірно збудженому, стресовому, тривожному, хронічно злому або роздратованому стані. Водночас може виникати відчуття безнадії, відчаю, заціпеніння або порожнечі. Багато хто з нас постійно перебуває між цими двома станами", – пояснює Джон-Пол Девіс, психотерапевт і представник Британської ради з психотерапії (UKCP).

Як подолати цей стан?

Встановіть здорові межі

"Встановіть обмеження на споживання новин, щоб запобігти надмірному емоційному перевантаженню", – радить докторка психології Лалітаа Суглані.

Сконцентруйтесь на тому, що ви можете контролювати

Замість того щоб фокусуватися на подіях, які вам непідконтрольні, сконцентруйте свою енергію на тому, що ви можете змінити та зробити у власному житті. Ви ніколи не повинні відчувати провину за те, що зосереджуєтеся на власному житті та власних потребах.

Дозвольте собі зосереджуватись на позитивній інформації

"Коли ви засмучені, спробуйте, якщо зможете, перемкнути свою увагу на той факт, що навіть попри всі травматичні події, які відбуваються, у вашому житті є хороші речі, за які варто бути вдячним", — рекомендує доктор Джон-Пол Девіс.

Ведення щоденника або просто роздуми чи плани про позитивні моменти вашого дня можуть допомогти відволіктися і нормалізувати свій емоційний стан.