Тренуйтесь не лише заради схуднення. Поради експертів щодо зміни режиму тренувань
Фото: depositphotos.com

У процесі втрати ваги фізична активність має важливе значення.

Більшість людей, які досягли успіху в схудненні, можуть сказати, що на шляху до пошуку ефективної рухливості існує безліч спроб та помилок.

Експерти ресурсу Myfitnesspal зібрали історії тренерів та їхніх клієнтів, які схудли завдяки змінам ставлення до фізичної активності. 

  • Не тренуйтесь лише заради схуднення

Сертифікована інструкторка з пілатесу Кассандра Котта розповідає: "Я схудла, коли перестала зосереджуватися на вправах, пов'язаних зі схудненням". Подібний ефект вона спостерігає і у клієнтів: "У той момент, коли я зосередилась на пошуку активності, яку мені подобається практикувати (пілатес, йога, біг), і знайшла ритм, який мені підходить, без відчуття тиску "ти повинен робити це так, в цей час, так довго" у моєму тілі все почало змінюватись".

Тому обирайте вид спорту, який буде приносити вам не тільки втрату ваги, але й задоволення від процесу.

  • Виконуйте силові вправи замість кардіотренувань

Сертифікований тренер Алекс Сміт розповів про клієнтку, метою якої було втратити 14 кілограмів. Після тривалих кардіотренувань Сміт включив у її режим силові тренування в стилі суперсет. Це два підходи різних силових вправ, які виконуються один за одним з мінімальним відпочинком або зовсім без нього.

Таке поєднання – один з найкращих варіантів для людей, які хочуть втратити жир, оскільки пульс підвищений як під час тренування, так і після нього. Тобто це чудова альтернатива кардіотренувань.

"Такий тип рухливості змусив клієнтку схуднути на 14 кілограмів і полюбити силові тренування навіть більше, ніж кардіо", – розповідає Сміт.

  • Практикуйте тренування з вагою замість HIIT

Інтервальні тренування високої інтенсивності (HIIT) мають безліч переваг. Але деякі експерти рекомендують обирати силові тренування з додатковою вагою, замість HIIT.

"Занадто багато людей зосереджуються на кардіотренуваннях, коли намагаються схуднути. Проте чим більше ваги вони підіймають, тим більше калорій втрачають. Окрім того, силові тренування збільшують м’язову масу. Це збільшує базальний рівень метаболізму. Тобто тіло втрачає більше калорій, навіть коли не тренується", – пояснює Джеймс Ігар, ліцензований тренер.

  • Робіть перерву між силовими тренуваннями

"Я працював із безліччю енергійних клієнтів, які підходили до своїх силових тренувань із позицією "чим більше, тим краще", бажаючи підтримувати пульс під час підняття тягарів", – розповідає сертифікований персональний тренер Джон Коделла.

Проте тренер додає, що зі збільшенням перерв між підходами клієнти помічали велику різницю у своїх результатах.

"Після перерв у них з'являлось більше енергії для наступних підходів. Так вони ставали сильнішими і швидше втрачали зайву вагу".

  • Не забувайте про відновлення

"Один з моїх клієнтів лягав спати опівночі і вставав о 4:30 п’ять днів на тиждень, щоб він міг доїхати до тренажерної зали та встигнути до першого заняття на велотренажері, а потім на 30-хвилинне групове заняття фітнесом. Він мав підтягнуте тіло, але хотів стати стрункішим. Його результати змінились на краще, коли ми змінили його режим тренувань і збільшили кількість сну до семи годин щоночі", – розповідає Марвін Ніксон, сертифікований особистий тренер.

У результаті чоловік зменшив жирову масу, але збільшив м'язову, навіть попри зменшення кількості інтенсивних тренувань.

Читайте також:

Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.