Так, киянин Лев опинився в подібній ситуації вже двічі.

"У червні 2021 року мені потрібен був COVID-сертифікат для виїзду за кордон. У Helsi знайшов сімейного лікаря з вільними місцями для підписання декларації. Вже у лікарні виявилось, що він їх не укладає. Подібна ситуація повторилась у червні 2023 року. Записався через Helsi, приходжу, а лікарка мені каже: "У мене і так перебір пацієнтів", – розповідає Лев, додаючи, що лікарі працюють у різних київських медзакладах.

LIGA.Life попросила Helsi прокоментувати ситуацію. За словами представників платформи, лікарі або адміністрація лікарні самостійно керують сторінками спеціалістів для залучення пацієнтів. Тобто вони самі проставляють відмітку про те, чи приймає декларації, чи ліміт вже досягнутий. 

"Саме медзаклад відповідальний за вільні години лікаря і за його графік", – йдеться у коментарі.

Технічно це відбувається так: відповідальний у медзакладі за внесення даних оновлює інформацію про вільні місця для підписання декларацій. Усі ці оновлення автоматично відображаються в інтерфейсі користувача у застосунку Helsi. 

"Затримок у відображенні/оновленні інформації для пацієнтів немає. Якщо затримки є, це пов’язано з тим, що медзаклад не встиг внести коректні дані", – додають у Helsi.

Якщо система Helsi показує, що вільні місця є, а після контакту з лікарем з’ясовується інше – зверніться до лікаря або адміністрації медзакладу. Також можна звернутись до служби технічної підтримки Helsi, які допоможуть розв’язати проблему.

"Завжди радимо попередньо перевіряти на сайті НСЗУ, чи справді у лікаря є місце на укладання декларації. Це можна зробити за посиланням. У випадку наявності місця лікар не має права відмовити пацієнту в укладенні декларації", – наголошують представники платформи.

У травні 2023 року українці скаржились на фейкові приймання в Helsi. З їхнього акаунту хтось проходить огляди у лікарів та записується на обстеження. СЕО платформи Євген Донець заявив, що ніхто, окрім лікаря не вносить дані щодо приймання. Що про це кажуть в МОЗ та лікарі – читайте за посиланням.

Читайте також: Аптечний ажіотаж. Чому введення електронних рецептів – хороша ідея. Пояснюють лікарі