Через плани Києва забетонувати Либідь активісти звернулись до прокуратури
Фото: Либідь Є

Громадська організація "Спадщина" звернулась до Київської міської прокуратури через рішення Київради щодо річки Либідь та забудови столиці. Активісти вважають ці рішення незаконними.

Нагадаємо, 5 липня Київська міська рада ухвалила за основу детальний план території (ДПТ) у межах району, в якому протікає частина річки Либідь. Згідно з документом, Либідь уздовж залізничних колій планують закрити у бетонний колектор, щоб на поверхні побудувати дорогу. Дорога, за словами активістів, вестиме від центру міста до нового ТРЦ Ocean Mall. 

Попри те, що ДПТ ухвалили тільки за основу, це вже сигнал, що річці Либідь загрожує небезпека.

Читайте також: Чому річку Либідь треба повернути містянам

Крім того, під час сесії 5 липня Київрада ухвалила рішення, через яке опинився під загрозою культовий "Дворик з воронами" на вулиці Рейтарській. А також місцеві депутати дозволили збудувати житло на території Китаєва — місцевості у Голосіївському лісі, що є археологічним заповідником.

Активісти закликали подати подібні звернення і народних депутатів. "Зверніться до народних депутатів, яким довіряєте, і попросіть направити наше звернення в прокуратуру щодо незаконності проголосованих Київрадою рішень. Що більше звернень буде, то краще", — підкреслюють в організації.

Тим часом на сайті Київради з’явилася петиція, яка закликає врятувати річку Либідь: автори петиції стверджують, що закриття річки небезпечне для метро.