Злочини Росії зібрали в цілий віртуальний музей. Його можуть відвідати в усьому світі
Скріншот сторінки Віртуального музею

В Україні презентували віртуальний музей про ключові події та злочини Росії на українській території. "Віртуальний музей російської агресії" презентував Український інститут національної пам'яті.

В УІНП кажуть, що цей веб-портал насамперед, для тих, хто хоче отримати доступ до правди. 

Інформація, підтверджена офіційними українськими та міжнародними організаціями.

Музей дозволяє зрозуміти, що насправді відбулося на українських територіях, каже керівник інституту Антон Дробович.

"Чи ви помічник Державного секретаря США, чи ви студент-дослідник Східної Європи, чи журналіст з Африки, який намагається розібратися в подіях в Європі... Це для цих цільових аудиторій. Вчитель у школі теж може використати портал, щоб показати правдиву історію", – пояснює він. 

Ви могли пропустити: Не все так погано. Дивимося "Бабин Яр. Контекст" Лозниці з Дробовичем з Інституту пам'яті

На сайті є інформація про ключові події з початку окупації Криму в 2014-2015 роках, а також – про конкретних осіб й основні сфери, на які вплинула окупація частини території країни за ці роки.

Зараз у музеї вже 20 історій російських злочинів. Кожен кейс – окрема подія, що містить опис, відео очевидців та телеканалів, записи з камер спостереження та іншу інформацію, яка допомагає зрозуміти перебіг подій.

"Через кейс активіста Решата Аметова розуміємо ціле явище з насильницькими зникненнями в Криму під час російської окупації через російську окупацію", – зауважує Дробович.

Музей будуть поповнювати, відповідно до дій Росії.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин