Якщо укриття школи замале для всіх дітей, може бути очне навчання в кілька змін: МОН

До початку навчального року кожна школа має перевірити, за який час діти можуть спуститися з третього поверху, з другого, пройти з першого. Це повинно бути і практично перевірено, і зроблені висновки.

Про це в інтерв’ю LIGA.Life розповів начальник Головного управління загальної, середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко.

Читайте також: Школа офлайн з 1 вересня: 10 запитань до заступника міністра освіти

"Якщо ми точно знаємо, що в школі укриття на 200 осіб, а у нас вчиться 600, то, на жаль, доведеться організувати очне навчання в три зміни. Або – змішане навчання. Тут все залежить від керівника закладу, і це важливо організувати", – сказав він.

Він також додав: якщо школа не має бомбосховища, укриття і не має можливості забезпечити якесь найближче приміщення, яке можна використовувати як укриття, тоді ОВА й органи місцевого самоврядування вирішуватимуть, як ця школа може функціонувати. Не виключають також дистанційне або змішане навчання.

  • В Україні 13 700 шкіл, з яких, за інформацією органів управління освітою, лише близько 1500 шкіл мають бомбосховища або інше укриття, що більш-менш відповідають вимогам.
  • Раніше заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко заявив, що освітній процес в школах з 1 вересня відновиться в режимі офлайн. І що Міносвіти зараз проводить аудит місць, де у разі небезпеки можна буде сховати дітей. 
  • Крім того, буде проведено роботу, яка стосуватиметься щонайменше матеріально-технічного забезпечення укриттів у школах (наявність води, аптечки тощо). Також будуть розроблені вимоги до укриттів та спеціалізовані шляхи евакуації до них.