Як між собою пов'язані відчуття щастя та планування подорожей – дослідження
Фото: unsplash.com

Пандемічний 2020 рік був дуже важким. Адже через соціальне дистанціювання та самоізоляцію люди стикнулись з купою проблем: обмеження у живому спілкуванні, фінансова криза, відсутність роботи або перехід на дистанційну форму навчання та праці. Відчуття спокою розчинилось у карантині, а з ним і життєрадісність та щастя.

Однак навіть після закінчення суворих карантинних норм сфера туризму ще досі залишається у пасивному стані, навіть попри те, що люди неабияк засумували за поїздками, пізнанням нових культур та відчуттям пригод.

Нещодавнє дослідження Hilton виявило, що майже 9 з 10 мандрівників погоджуються, що їхні спогади про подорожі є одними з найщасливіших у їхньому житті. Подорож створює щасливі спогади на все життя, які люди цінують і переглядають частіше, ніж усі інші типи спогадів, зібраних роками.

Проте психологи ресурсу Psychology Today запевняють, що зараз чудовий час для планування нової подорожі. Саме цей процес може покращити настрій та загальне відчуття щастя. 

Планування подорожі може значно збільшити рівень щастя шляхом заповнення порожнечі пригод. Нещодавнє дослідження, проведене Institute for Applied Positive Research, показало, що планування поїздки робить 97% респондентів щасливішими. Хоча планування, безумовно, є іншим видом щастя, ніж сама відпустка, процес пошуку ідеального маршруту, житла та активностей може тимчасово відволікати увагу від повсякденних проблем.

Окрім того, очікування та відчуття надії на кращі часи можуть тримати вас мотивованими та збудженими. Це "світло в кінці тунелю" часто має довгостроковий ефект: покращує настрій та допомагає розслабитись. Оскільки це дає надію на спокійніше майбутнє.

Читайте також:

  • Правила бюджетної подорожі. Норвегія за 10 € на день і не лише
  • Від Мармурового до Чорного моря. Подорож Стамбулом: як підготуватися та що відвідати
  • Джунглі, пляжі і мескаль. Фотоподорож історичною Мексикою від Макса Нефьодова