Київ встановив обмеження для шкіл на кожну з карантинних зон
Ілюстративне фото: depositphotos.com

Обмеження, які діятимуть в закладах освіти Києва, опублікували в пресслужбі КМДА.

Для зеленої карантинної зони діятимуть такі заборони:

  • проведення масових заходів без одягнутих усіма учасниками захисних масок;
  • вхід групами та масове перебування в закладі батьків;
  • індивідуальне відвідування закладів батьками, вхід і перебування у закладі осіб, які не є учасниками освітнього процесу, без документа про повний курс вакцинації або негативного тесту на СOVID-19 (дійсний 72 години).

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин

Для жовтої та помаранчевої додаватимуться такі заборони:

  • відвідування закладів освіти школярами та студентами і проведення масових заходів, якщо у більш як 20% персоналу не буде документа про повний курс вакцинації;
  • відвідування закладів освіти школярами та студентами, якщо на самоізоляції через контакт із особою з СOVID-19 перебуває більше як 50% здобувачів освіти та персоналу;
  • проведення у закладах масових заходів за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

Освітній процес буде організовано у змішаному форматі (дистанційно та в закладі освіти), якщо кількість учнів, або студентів перевищує проєктну потужність закладу.

За темою: Скільки вчителів щеплені проти COVID-19 напередодні навчального року

У разі, якщо Київ перейде до червоної зони, до попередніх обмежень додаватиметься заборона на відвідування закладів освіти незалежно від форм власності її здобувачами, окрім: закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти; учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти; здобувачів, які беруть участь у атестації; осіб, які беруть участь у заходах з оцінювання якості освіти.

Ця умова буде діяти за наявності більш як у 80% персоналу закладу документа про повний курс вакцинації. Крім того, в КМДА додали, що батьківські консультації, чи збори мають проводитися в онлайн режимі при всіх рівнях епідеміологічної безпеки.

  • МОН запевняє, що з 1 вересня всі школи навчатимуться офлайн.
  • Раніше МОН і МОЗ представили три сценарії, як працюватимуть школи на карантині.
  • Головною умовою роботи навчального закладу при виході області з зеленої карантинної зони – 80% щеплених проти COVID-19 працівників.
  • 26 серпня освітній омбудсман Сергій Горбачов отримав відповідь МОЗу на свій запит, в якому пропонував вносити відомості про вакцинацію від ковіду у форму 063/о – "Карту профілактичних щеплень".
  • МОЗ у відповідь на запит омбудсмана повідомило, що це – незаконно, оскільки вакцинація не є обов’язковою.
  • "Як це верифікувати і перевести в документ? На підставі чого будуть видавати наказ про переведення школи на дистанційне навчання або залишати в режимі очного відвідування? Немає механізмів, це дуже болюча проблема", – заявив Горбачов.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин