У Києві за рік втричі зросла кількість звернень щодо домашнього насильства
Ілюстративне фото: pixabay.com

З початку 2020 року до поліції надійшло 22 688 звернень щодо домашнього насильства. Як повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, за цей час створено "Телефон довіри" та відкрили дві кімнати кризового реагування, постійно проводяться інформаційні кампанії, що сприяє руйнуванню стереотипів про домашнє насильство.

"Якщо порівнювати статистику з минулим роком, то кількість звернень зросла втричі. Це означає, що про насильство вже не бояться говорити, оскільки вже створено механізми захисту від кривдника. Велику роль грає і психологічна підтримка наших спеціалістів у Центрі гендерної рівності", – розповіла вона.

Хонда зазначила, що за рік на "Телефон довіри" звернулося 4105 людей. Із них – 492 чоловіків. Також до психологів на очних консультаціях звернулося 730 осіб. Чоловіків із них – 147.

Вона додала, що "кризовими кімнатами" скористалися 70 осіб, із яких 40 – жінки й 30 – діти. Зокрема, кімнатою на лівому березі Києва, яку було відкрито близько місяця тому, скористалися 14 осіб, із яких 8 – жінки.

Читайте також: Маша Єфросиніна: Тебе б’ють? Спочатку – біжи. Як врятувати 1 млн побитих жінок щороку