Зміст:
  1. 7 звичок надзвичайно ефективних людей
  2. Бліцмасштабування. Блискавичний шлях до побудови найдорожчих світових компаній
  3. Культурна карта. Бар’єри міжкультурного спілкування в бізнесі
  4. Психологія впливу
  5. Chanel. The Vocabulary of Style
  6. Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети
  7. Застеляйте ліжко. Дрібниці, які можуть змінити ваше життя... а можливо, і світ 
  8. Мислення швидке й повільне
  9. Zen To Done: The Ultimate Simple Productivity System
  10. Free to Focus: A Total Productivity System to Achieve More by Doing Less

LIGA.Life розпочинає нову рубрику, де відомі українці діляться улюбленими книгами та своїми враженнями від них. Першою героїнею стала Вікторія Рєпа, СЕО та засновниця BetterMe – української ІТ-компанії, яка створює продукти у сфері Health & Fitness. 

Вікторія поділилась своєю десяткою найкращих книг, які дали їй найбільше інсайтів.

7 звичок надзвичайно ефективних людей

Автор: Стівен Кові

"Не має межі самовдосконалення. Для мене навчання та розвиток – це і є мета життя. Можливо, тому мені так подобається ця книга. У ній автор наводить 7 простих навичок, регулярне повторення яких зможе змінити життя кожного. Наприклад, Стівен Кові стверджує: "Немає кращого способу регулярно розширювати свій кругозір, ніж виробити звичку читати хорошу літературу", – ділиться враженнями Вікторія.

Вона споживає дуже багато контенту різного формату, тем та мов. Тож саме ця звичка допомагає їй не стояти на місці, розвивати критичне мислення та свою компанію. 

Про бізнес, дисципліну та стиль. 10 книг від Вікторії Рєпи, СЕО BetterMe
Фото: Yakaboo

Бліцмасштабування. Блискавичний шлях до побудови найдорожчих світових компаній

Автори: Рейд Гоффман та Кріс Є

"Цю книгу прочитала давно, але вона й досі залишається актуальною. На основі власного досвіду автори Рейд Гоффман, співзасновник LinkedIn, та Кріс Є розповідають, як масштабувати компанію, як підготувати команду до динамічної роботи, як відповідати запиту ринку тощо", – описує Вікторія.

У книзі є цитата про масштаб мислення, яка дуже їй резонує. Цю ідею активно насаджую своїй команді: "Коли ринок відкритий для захоплення, ризик полягає не в неефективності, а в занадто обережній грі".

"У своїх соцмережах часто розповідаю про те, чого навчила мене ця книга. Й нещодавно мені написав співавтор цієї книги Кріс Є, щоб поспілкуватися про мій досвід масштабування BetterMe. Пам’ятайте, що не варто обмежувати вашу гру!" – додає засновниця компанії.

Про бізнес, дисципліну та стиль. 10 книг від Вікторії Рєпи, СЕО BetterMe
Фото: Yakaboo

Культурна карта. Бар’єри міжкультурного спілкування в бізнесі

Автор: Ерін Меєр

За словами Вікторії, протягом останніх двох років має дуже багато робочих подорожей. Ці поїздки надають їй можливість спілкуватися з людьми з різних культур та спостерігати за операційними процесами в різних компаніях.

"Завдяки цьому звернула увагу на можливий вплив культурних відмінностей на ведення бізнесу. Цю книгу обов'язково потрібно прочитати, якщо ви маєте намір виходити на міжнародний ринок або вже працюєте там і плануєте масштабуватися", – радить вона.

Психологія впливу

Автор: Роберт Чалдіні

"Ця книга приголомшила мене, — каже Вікторія і пояснює: — Адже навички, здобуті після її прочитання, можуть бути використані не лише для збільшення продажів та кращого розуміння потреб аудиторії, але й допомогти людям краще розуміти себе і те, який вплив інші можуть мати на нас. "Психологія впливу" допомогла мені дізнатися, як переконувати людей завжди казати "так" та уникати небажаного впливу". 

Про бізнес, дисципліну та стиль. 10 книг від Вікторії Рєпи, СЕО BetterMe
Фото: Yakaboo

Chanel. The Vocabulary of Style

Автор: Жером Готьє 

Цю книгу Вікторія називає своїм натхненням. По-перше, вона надихнула її не боятися самовиражатися через стиль. Адже це не просто одяг. Це те, як ви виражаєте внутрішній світ.

По-друге, так само як Коко зробила штани невіддільною частиною гардероба жінки, Вікторія прагне зробити спортивний одяг повсякденним вибором.

"Ось чому ви часто бачите мене у легінсах BetterMe", – додає СЕО компанії.

Про бізнес, дисципліну та стиль. 10 книг від Вікторії Рєпи, СЕО BetterMe
Фото: Yakaboo

Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети

Автор: Ґреґ Маккеон

"Про цю книгу вже чули напевно майже всі, але вона й справді варта такої уваги, адже здатна покращити життя у всіх його аспектах. У книзі блискуче викладені стратегії, що дозволяють уникнути посередності та контрпродуктивного мислення, натомість зосередитися на тому, що справді важливо. Вірю, що есенціалізм має стати стилем життя", – стверджує Вікторія.

Про бізнес, дисципліну та стиль. 10 книг від Вікторії Рєпи, СЕО BetterMe
Фото: Наш формат

Застеляйте ліжко. Дрібниці, які можуть змінити ваше життя... а можливо, і світ 

Автор: адмірал Вільям Г. Макрейвен

На черзі – ще одна книга про формування корисних звичок

"Я – великий поціновувач теорії маленьких кроків. Можливо, тому мені до вподоби думка автора, що застеляння ліжка щоранку може стати чудовим початком для тих, хто прагне до змін. Цей простий ритуал не лише допомагає організувати простір, але й дає відчуття успіху з самого ранку, мотивуючи до нових звершень", – пояснює засновниця BetterMe.

Ця коротка й легка у читанні книга дає багато порад про те, як досягти особистого успіху, зосередивши увагу на простих діях.  

Про бізнес, дисципліну та стиль. 10 книг від Вікторії Рєпи, СЕО BetterMe
Фото: Наш формат

Мислення швидке й повільне

Автор: Деніел Канеман

Бажаєте краще зрозуміти себе або інших людей? Тоді Вікторія рекомендує прочитати цю книгу. У ній автор пропонує цікавий погляд на те, як працює розум.  

"Лауреат Нобелівської премії доктор Деніел Канеман у своєму шедеврі з поведінкової економіки розкриває питання того, як ми ухвалюємо рішення, чому робимо помилки та що може покращити мислення людини. Матеріал має наукове підтвердження, книга заснована на великих дослідженнях у галузі когнітивної та соціальної психології", – коментує Вікторія.

Про бізнес, дисципліну та стиль. 10 книг від Вікторії Рєпи, СЕО BetterMe
Фото: Наш формат

Zen To Done: The Ultimate Simple Productivity System

Автор: Лео Бабаута

Zen To Done (скорочено ZTD) – система управління часом та підвищення продуктивності, розроблена автором книги. 

Багато читачів стверджують, що ZTD – один із найпростіших інструментів тайм-менеджменту. "Будьте простішими й зосередьтеся на тому, що вам потрібно зробити безпосередньо зараз", — пише Лео Бабаута.

"Ця книга про необхідність планувати та про те, як цьому навчитися з легкістю", – підсумовує Вікторія.

Про бізнес, дисципліну та стиль. 10 книг від Вікторії Рєпи, СЕО BetterMe
Фото: Amazon

Free to Focus: A Total Productivity System to Achieve More by Doing Less

Автор: Майкл Хаятт

Здається, що фокусувати увагу на чомусь одному протягом тривалого часу легко. Насправді ж це навичка, яку слід опановувати. 

"Наприклад, у своїй книзі Майкл Хаятт підкреслює важливість сну й стверджує: "Ми ставимося до подушки як до ворога продуктивності, але пропуск сну зрештою шкодить нам". Водночас недосипання негативно впливає на нашу працездатність, тому важливо спати 7-8 год щоночі", – підсумовує Вікторія.

Про бізнес, дисципліну та стиль. 10 книг від Вікторії Рєпи, СЕО BetterMe
Фото: Amazon
Читайте також: Вчимося справлятися зі стресом та тривожністю. Пʼять книг про ментальне здоровʼя