Дмитро Феліксов: Ми не заробили грошей на організації концертів Klavdia Petrivna у Палаці спорту
Фото: instagram.com/klavdia_petrivna

На концерти співачки Klavdia Petrivna у київському Палаці спорту 30 і 31 серпня прийшли 16 тисяч глядачів. Однак організатори не заробили коштів через великі витрати на технічне обладнання, костюми та іншу підготовку.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Про це в інтерв’ю LIGA.Life розповів Дмитро Феліксов, співзасновник компанії Origin Stage, яка спільно з командою артистки та лейблом Nebo Music організувала виступи.

"У нашому кейсі ми не заробили грошей. Ми все, що отримали від продажу квитків, абсолютно все — витратили", — зазначив він.

За словами Феліксова, неочікуваним для команди організаторів було суттєве зростання витрат на технічне забезпечення. Опираючись на досвід організації концертів до повномасштабної війни, Origin Team не врахували, що деякі підрядники, з якими вони співпрацювали, вивезли частину свого обладнання в Європу:

Те, що колись коштувало умовно долар, зараз коштувало півтора-два. Це підвищило вартість технічного забезпечення і було досить неочікувано для нас.

Іншою причиною відсутності прибутків Дмитро Феліксов назвав відсутність технічного райдера і, відповідно, неможливість порахувати заздалегідь кошторис.

"Було обмеження в часі. Пів року тому ми розуміли, що нам потрібно, і це можна було прорахувати. Але деякі відповіді визначалися за два-три тижні до події. І вже не було маневру для пошуку оптимального шляху розв'язання питання: пропрацювати підрядників, більш прискіпливо пошукати альтернативи. Просто на деякі речі не було часу і ми мусили ухвалювати швидкі рішення, які просто коштують грошей", — пояснив він.

Наразі ж, зазначив співзасновник Origin Team, за наявності райдера сольні концерти Klavdia Petrivna у Палаці спорту можна було б зробити більш прибутковими. Зокрема, завдяки оптимізації витрат і підвищення середньої вартості квитка.

Як пише 24tv.ua, найдешевший квиток на концерт виконавиці коштував 499 грн, а найдорожчий — 7499 грн. За підрахунками Forbes, дохід від продажу квитків на виступи в Палаці спорту становив близько 10-10,5 млн грн.