На вихідних у Тернополі відбудеться міжнародний фестиваль Jazz Bez
Ілюстрація Depositphotos.com
У наступні вихідні у Тернополі пройде ХХІ Міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez, пише Укрінформ, посилаючись на слова начальниці міського управління культури і мистецтв Світлани Козелко. 
Зазначається, що через пандемію ковіду цьогоріч фестиваль триватиме всього два дні – 4-5 грудня.
За словами Козелко, музичну імпрезу відкриє гурт Ingrid Arthur (США) разом із українськими та польськими музикантами.
Інгрід Артур – учасниця легендарного гурту The Weather Girls (автора хіта It's Raining Man), співала на офіційному прийомі для президента США Барака Обами, отримала три премії Греммі в категорії джаз, поп і ритм-енд-блюз, а її голос називають одним із найпотужніших в історії госпелу – духовної християнської музики.
Захід відбуватиметься під гаслом "Історія, що не переривається". Серед запрошених зірок – музиканти з США, Італії, Польщі, Швейцарії, Болівії та України, розповіла Козелко.

Музичною "родзинкою" фестивалю стануть виступи колективу Paykuna – молодих виконавців зі Швейцарії у супроводі болівійського танцюриста.

Вперше на фестивальній сцені покажуть сучасну еко-хореографію із багатошаровими звуковими ландшафтами, сповненими ритмічною різноманітністю та яскравими мелодіями, які перенесуть слухача в подорож – десь між тропічними лісами Амазонії та глибокими озерами Швейцарії, повідомляє Укрінформ. 

Довідково: Jazz Bez – це транскордонний джазовий марафон, який щороку об'єднує музикантів у кількох містах України та Польщі паралельно. Цьогоріч фестиваль прозвучить у Львові, Дрогобичі, Тернополі, Києві, в Перемишлі, Вроцлаві, інших українських і польських містах. 

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин