Німецьке видавництво видало книгу "Ukraine Rising" про українських креативників
Фото: Ukraine Rising

В німецькому видавництві gestalten вийшла друком книжка "Ukraine Rising", яка демонструє досягнення 70 українських креативників у різних галузях.

У виданні є пʼять розділів, які присвячені крафтовим виробництвам, візуальній культурі, моді, промисловому дизайну та архітектурі.

Фото: Ukraine Rising
Фото: Ukraine Rising

Зазначається, що відбір учасників і проєктів був складним, однак команда подбала про те, щоб представити максимальну кількість учасників із різних галузей, навіть якщо деякі демонструються більш широко, ніж інші.

Головна мета "Ukraine Rising" — створити видання, яке б слугувало повноцінним та авторитетним гідом сучасною культурою України.

Фото: Ukraine Rising
Фото: Ukraine Rising

Серед учасників проєкту українські модні бренди: Gunia Project, The Coat by Katya Silchenko, Bevza, Litkovska, KseniaSchnaider та J'amemme; архітектурні: Faina, Makhno Studio, loft buro, balbek bureau та YOD Group; музиканти: Alyona Alyona, Kalush Orchestra та Onuka; дует фотографів Synchrodogs; художники та графіки WAONE, Ангеліна Голембівська, Лесь Панчишин та Олексій Чекаль та багато інших яскравих представників сучасної креативної української спільноти.

Фото: Ukraine Rising
Фото: Ukraine Rising

Книга вже отримала дистрибуцію в усьому світі й продається, зокрема, у таких великих мережах, як Target і Fnac.

Проєкт реалізовано спільно з українською видавчинею Люсією Бондар, вона є авторкою ідеї та упорядницею "Ukraine Rising".