Перший і єдиний альбом гурту "Крихітка Цахес" з’явився на стрімінг-платформах

На стрімінгових платформах з’явився перший і єдиний альбом українського гурту "Крихітка Цахес" – "На Першому Місці", який вийшов у 2005 році.

Довідково: Гурт "Крихітка Цахес", заснований у 1997 році, припинив існування у 2007-му, в зв’язку зі смертю гітариста Михайла Гічана. Колектив продовжив творити вже як "Крихітка" та у 2009 році випустив дебютний альбом "Рецепт". У 2020 році "Крихітка" випустили першу пісню за 5 років – "Бурштин".

До нього увійшли титульний хіт та одні з найвідоміших пісень колективу: "Деталь", "Ангела, Як Я", "Пароль", "Вмнк (Він Мене Не Кохає)", "Всі Джерела Відкриті" та інші. Всього 15 треків.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин

Альбом можна послухати тепер Apple Music, Spotify, YouTube Music, Deezer.

Як пояснила вокалістка гурту Олександра Кольцова (Каша Сальцова) у коментарі виданню СЛУХ, альбом не могли випустити на сервісах через юридичні нюанси.

"Коли ми підписували договір на тиражування дисків у 2005-2006, там був передбачений термін дії, який сплив не так давно. Компанія, що раніше володіла частиною прав, не викладала його на стримінги. Згодом у нас з ними був судовий процес, який ми виграли у 2011-13-му, за права на альбом "Рецепт", – пояснила Олександра.

У планах – випустити альбом на вінілі. Гурт "Крихітка" має попередню домовленість з видавцем в Україні.