Режисерка "Барбі" Грета Ґервіґ зніме нові фільми "Хроніки Нарнії" для Netflix
Кадр з фільму "Хроніки Нарнії"

Американська режисерка Ґрета Ґервіґ зніме принаймні два фільми за мотивами книг "Хроніки Нарнії" Клайва С. Льюїса для Netflix, пише The Hollywood Reporter.

За даними The New Yorker, режисерка фільму "Барбі" підписала контракт з Netflix на дві екранізації книг "Хроніки Нарнії". Ґервіґ зрежисує та напише сценарій до цих фільмів.

Однак поки не відомо, скільки фільмів загалом буде адаптовано для семи романів Льюїса та коли почнеться виробництво стрічок.

У 2018 році компанія Netflix придбала права на фільми та телевізійні фільми серії книг "Хроніки Нарнії". Однак з моменту придбання стримінгова платформа ще не анонсувала жодних проєктів, заснованих на серії цих книг.

Раніше з семи книг "Хронік Нарнії" екранізували лише перші три: "Лев, Біла Відьма та шафа" (2005), "Принц Каспіан" (2008) та "Подорож Досвітнього мандрівника" (2010). Виробництвом трилогії займалася студія Walt Disney Pictures.

Тим часом зрежисована Гретою Гервіг "Барбі" з Марго Роббі в головній ролі зібрала в прокаті понад 80 тисяч доларів США. Режисерка також працювала над екзистенційною стрічкою "Леді-Птаха" та драмою "Маленькі жінки".

"Хроніки Нарнії" — цикл із семи дитячих фентезійних книг, написаних Клайвом Стейплзом Льюїсом. У них розповідається про пригоди дітей у казковій країні під назвою Нарнія, де тварини можуть говорити, магія нікого не дивує, а добро бореться зі злом. Автор брав персонажів для книг з християнства, грецької й римської міфології, традиційних британських та ірландських казок.