У Лондоні вперше поставлять сценічну адаптацію "Голодних ігор"
Фото: Lionsgate

У Лондоні вперше адаптують для театру серію антиутопічних романів американської письменниці Сюзанни Коллінз "Голодні ігри". Прем'єру вистави планують восени 2024 року, повідомляє The Variety.

Режисером пʼєси виступає Меттью Данстер, а драматург Конор Макферсон адаптує твір у живу театральну постанову.

П’єса буде заснована на першій книзі антиутопічної серії Коллінз, що розповідає про змагання на смерть між молодими людьми, яких обирають за допомогою лотереї. Історія починається з того, як 16-річна Катніс Евердін зголосилася зайняти місце своєї молодшої сестри на 74-х щорічних Голодних іграх.

У пресрелізі сценічну версію описують як "захопливу історію про мужність, непокору й незламний людський дух".

"Я дуже рада співпрацювати з дивовижною командою Конора Макферсона та Метью Данстера. Вони представлять динамічну й новаторську інтерпретацію "Голодних ігор" на лондонській сцені", — написав Коллінз у заяві.

Макферсон зауважив, що історія, яку створила письменниця, нині продовжує резонувати "більше, ніж будь-коли", а також книжка чудово виражає "стійкість, впевненість у собі та незалежний моральний пошук".

Данстер додає, що пропозиція попрацювати над цим шоу "може бути найбільш захопливою роботою, яку він коли-небудь отримував".

Оригінальний роман "Голодні ігри" був опублікований у 2008 році з двома продовженнями та чотирма повнометражними фільмами. Ці фільми разом зібрали $3 млрд у світовому прокаті. Lionsgate розробили приквел "Балада про співочих птахів і змій" з Томом Блітом і Рейчел Зеглер у головних ролях, який дебютує в кінотеатрах 17 листопада.